Lliga femenina

L’Uni acomiada Antoja

Bàsquet. Lliga Femenina. La derrota contra l’Estudiantes detona la decisió, amb la qual el club vol una reacció en un equip que no transmet bones sensacions i que encara hi és a temps

L’Spar Girona va anunciar ahir la destitució de l’entrenadora mataronina Laura Antoja (1977) després de la derrota clara que va encaixar l’equip dissabte a casa contra l’Estudiantes (60-78). El club, que agraeix la seva tasca, no ha revelat qui la substituirà. “El segon entrenador, Jordi Sargatal, serà l’encarregat de dirigir les pròximes sessions d’entrenament i els dos pròxims partits. L’Spar té demà el primer compromís en la tornada de setzens de l’Eurocopa a Fontajau contra el Szeksárd, una eliminatòria encarrilada amb el triomf a Hongria per 77-89 en un partit que va començar amb retard pels degoters que hi havia al pavelló. Dissabte rep el Gernika en la lliga.

Exjugadora del club (2009-2011) i fisioterapeuta de l’equip que va guanyar la lliga el curs 2014/15, Antoja havia estat segona entrenadora d’Alfred Julbe i de Bernat Canut i aquest curs havia agafat l’alternativa com a màxima responsable de l’equip. L’Uni ha superat la fase de grups de l’Eurocopa sense problemes com a primer de grup, però en la Lliga Femenina no ha acabat de rutllar i és quart amb 8-4 i dues derrotes encaixades a Fontajau. També va perdre la final de la Lliga Catalana contra el Cadí la Seu.

La cronologia

L’Uni va anunciar al matí que a la tarda la directora esportiva, Laia Palau, i la ja exentrenadora del primer equip farien una roda de premsa, a la qual, finalment, i amb una posició lògica, Antoja va decidir no assistir. “Primer de tot, cal dir que estava convocada amb ella. Ha dit que sí al matí i després al migdia ha demanat si podia no venir”, va iniciar Palau la seva compareixença. “Jo us explico una mica com ha anat –va prosseguir–. Més que pels resultats, que també, sobretot després de la derrota de dissabte passat, que ens va fer molt mal per la imatge i que a ella també li va fer mal, la sensació que teníem des del club era que l’equip no acabava de convèncer, ni a nosaltres ni al públic de Fontajau. Sabeu que estem en un moment complicat per a nosaltres per la competència que tenim amb el futbol i el bàsquet. Aquest any hem fet una aposta important amb aquesta plantilla, que podria ser d’Eurolliga. Com a club, tenim una urgència i busquem una reacció dins de l’equip”, va analitzar l’exjugadora. “Ja som a mitjan temporada i pensem que és el moment idoni per intentar revertir aquesta situació, i perquè tenim un calendari en l’horitzó en què, si no vigilem, el tema de la classificació per la copa se’ns pot complicar i volem ser caps de sèrie. I demà tenim la tornada de l’Eurocopa, un dels objectius principals de la temporada.” Pel que fa al futur immediat, va donar les claus de com s’ho faran: “Tant dimecres com dissabte, en una setmana importantíssima, Jordi Sargatal s’ocuparà de l’equip. Hi tenim plena confiança.”

Ambició i espectacle

A més, va voler remarcar que el club, la junta i ella mateixa van posar Antoja d’entrenadora com una aposta molt personal pel respecte que li tenen i per tot el que ha fet pel club. “Volíem donar-li aquesta oportunitat. Potser molta gent dirà que no li hem donat prou temps, però també hem d’entendre que nosaltres seguim sent ambiciosos i volem ser en les finals. Tenim una plantilla suficientment bona per competir i ser a dalt. Totes les decisions que prenem són pensant que volem millorar l’equip.” Palau va revelar que Antoja “ha entès com funciona aquest món” i va explicar que ha advertit la plantilla que les “responsabilitats són compartides.” Així mateix, va remarcar: “El club en cap moment llança la tovallola respecte a la seva ambició: se’n va Mitchell i portem Rebekah. Volem recuperar grans nits d’espectacle a Fontajau, que la gent disfruti. Això no ho hem aconseguit i per això hem pres aquesta decisió.” Quant a Rebekah Gardner, va dir: “L’esperem per a l’any que ve, tot i que estem treballant per veure si pot venir abans.” I sobre Irati Etxarri, lesionada, va anunciar que, “si tot va bé, tornarà a mitjan gener”.

El recanvi: experiència

Pel que fa al proper entrenador –“encara no està del tot tancat i per això no ho podem dir”–, va parlar amb claredat, però sense precisar: “No farem invents. Buscarem algú amb experiència i que sàpiga de què va això perquè l’adaptació sigui tan ràpida com sigui possible.”

ROBERTO ÍÑIGUEZ, UNA ALTERNATIVA

El nom de Roberto Íñiguez, tècnic de nivell i exentrenador, entre d’altres, del Perfumerías Avenida, i que el curs passat va entrenar el Çukurova de Turquia –subcampió d’Europa i subcampió de lliga–, encaixa en el perfil que vol el club com a relleu. Campió d’Europa amb el Ros Casares (2012) en la seva primera presència a les banquetes de l’àmbit femení, va guanyar la lliga el 2015 amb l’Uni. És un tècnic amb catxet i que s’ajusta a les pretensions que revela Palau. El club, a més, té coixí perquè va fer un bon ingrés econòmic amb la rescissió de la nord-americana Kelsey Mitchell.

LES FRASES

La sensació que teníem des del club era que l’equip no acabava de convèncer, ni a nosaltres ni al públic de Fontajau
És el moment per revertir la situació. Tenim una urgència i busquem una reacció amb una plantilla que podria ser d’Eurolliga
No farem invents. Buscarem algú amb experiència i que sàpiga de què va això i s’hi adapti ràpidament
Laia Palau
Patrocini

Mario López, presumptes abusos sexuals

El diari El País va destapar el cas del tècnic històric del Gernika Mario López, exseleccionador estatal sub-16, sub-18 i sub-19 i que des de fa tres mesos exercia les funcions de gestió interna i esportiva. López està acusat d’abusos sexuals a una menor dels 13 als 16 anys entre el 1998 i el 2001 i ahir va ser acomiadat. El Gernika assegura que no tenia constància que hi hagués un procés penal obert fins que, divendres, la federació els va demanar el certificat de penals i els va prohibir tramitar-li cap llicència. L’Associació de Jugadors de Bàsquet (Ajub) també ha emès un comunicat en què condemna qualsevol tipus de violència i abús sexual i en què explica que no en sabien res. La FEB també ho ha condemnat “sense pal·liatius”. Al Gernika hi militen les exjugadores de l’Uni Laia Flores i Rosó Buch.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)