NBA

Esports

Eric Montross, exjugador de l’NBA

Durant vuit temporades a l’NBA va jugar com a pivot de Boston Celtics, Dallas Mavericks, New Jersey Nets, Philadelphia 76ers, Detroit Pistons i Toronto Raptors

L’expivot de bàsquet Eric Montross va morir diumenge, a l’edat de 52 anys, a causa d’un càncer, segons ha comunicat la família.

Nascut a Indianapolis, va començar la seva carrera jugant pel Lawrence North Hight School. De 1990 a 1994 va jugar a la Universitat de Carolina del Nord amb els Tar Heels, i a partir d’aquest moment va començar a convertir-se en un jugador estel·lar. Era el pivot titular de l’equip que va guanyar el títol de l’NCAA (National Collegiate Athletic Association), i durant aquelles quatre temporades va participar en 139 duels amb una mitjana d’11,7 punts per partit. Amb aquests números, el 1994 va ser seleccionat pels Boston Celtics en el novè lloc del draft de l’NBA. Durant aquell primer any a la màxima competició la seva mitjana va ser de deu punts per partit i al final de la temporada va ser seleccionat per l’NBA All-Rookie (el partit de les estrelles dels principiants). Però aquest va ser el moment més àlgid de la seva carrera esportiva. Després del segon any a la franquícia de Boston va ser traspassat als Dallas Mavericks, el següent any, als New Jersey Nets, i seguidament, als Philadelphia 76ers. No va ser fins que va arribar als Detroit Pistons que va gaudir d’una certa estabilitat (1997-2001). Durant aquestes quatre temporades va disputar 167 partits, 32 com a titular, i la seva mitjana de punts va ser d’1,9. La temporada 20/02 va ser traspassat als Toronto Raptors i després d’una greu lesió al peu, el 26 d’agost de 2003, va anunciar la seva retirada.

L’any 2005 es va unir al Tar Heels Sports Network com a comentarista dels partits masculins de Carolina del Nord, una feina que va conservar fins aquest mateix any, quan li van diagnosticar un càncer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)