ACB

El desembre congelat

El Girona, un dels quatre amb 1-4 el mes passat en la lliga, es veu les cares aquest gener amb quatre rivals directes a la classificació

L’Andorra, el Breogán i el Palència són juntament amb el Girona els equips que van tancar l’últim mes de l’any passat amb 1-4 en l’ACB. El desembre començava amb els de Salva Camps sumant la seva setena victòria, en la pròrroga contra el conjunt andorrà (107-104). Era el sostre anotador de l’equip gironí en la categoria, la setmana després d’encaixar la derrota més àmplia en la lliga (115-78), amb rècord de punts en contra al Palau Blaugrana. Des d’aleshores, quatre derrotes seguides –a Manresa (101-87) i a Bilbao (80-74) i a casa amb el Joventut (67-82) i el Baskonia (85-93)– que suposen la pitjor ratxa del segon exercici del club en l’ACB. En el debut es va reproduir tres cops, en el 0-4 inicial i en les dues sèries de cinc partits perduts a la tardor i al final de l’hivern.

El Girona és l’equip que té oberta la ratxa negativa més àmplia, seguit del Breogán enllaçant tres derrotes. La davallada de l’equip revelació de la lliga a principi de curs va de bracet amb l’estat físic de la plantilla. Markel Brown ja va debutar amb el Nàpols el cap de setmana i el fitxatge que l’ha de substituir, Brae Ivey, no va poder-se estrenar a Fontajau contra l’equip vitorià per grip. A més, Maxi Fjellerup –artífex de l’última victòria juntament amb Ike Iroegbu (fan 25 dels últims 27 punts)– no va jugar per un cop al peu quan s’entrenava dijous i Juani Marcos es va trencar el nas en el segon quart.

El Granada, el Breogán –es veuen les cares la propera jornada– i el Palència, que començaven el desembre tancant la classificació, seran aquest gener els rivals del Girona després de la visita al Príncipe Felipe, on l’equip va lligar la permanència el curs passat. El Casademont també du 7-9 però va veure com l’Andorra li tallava la ratxa triomfal (4) per no tancar el desembre en blanc, igual que el Palència, que sumava la segona victòria en l’ACB contra el Bilbao. Un mes, el gener, que si el 2023 va permetre als d’Aíto fer coixí per assegurar-se no baixar –4-1 amb la derrota a Fontajau contra el Barça, després de superar el Joventut i el Bilbao i guanyar a Fuenlabrada i a Granada–, aquest 2024 serà cabdal per als de Salva Camps perquè després de Reis (18 h) obren la segona volta amb el Palència (13 de gener a les 18 h) i el Granada a casa (dia 28, 12.30 h) amb la visita a Lugo (dia 21 també al migdia) entremig. En la primera volta, 91-102 a Andalusia (jornada 3), 76-80 a Castella (8) i 87-83 a Fontajau en la penúltima victòria gironina, el 18 de novembre en la jornada 10 (87-83). El febrer, amb la copa i l’aturada FIBA, fa que l’ACB passi de llarg de casa perquè el calendari du el conjunt gironí a Madrid el 4 de febrer i a Andorra el 10.

4
derrotes
enllaça el Girona, que obrirà la segona volta contra tres rivals a qui va guanyar en la primera.
4
victòries
seguides havia assolit el Saragossa fins que va perdre amb l’Andorra, l’última víctima gironina.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)