ACB

Frisant per debutar a l’ACB

Bàsquet. ACB. El Hiopos Lleida debuta aquest diumenge a Lliga Endesa contra el Saragossa (12.30 h) amb un equip que intentarà segellar la permanència i consolidar el projecte a l’elit

Al pavelló Barris Nord es respira il·lusió. Després d’una temporada excelsa en què els jugadors dirigits per Gerard Encuentra van aconseguir l’ascens superant el Movistar Estudiantes en la final, la ciutat de Lleida torna a gaudir de l’elit del bàsquet. El Hiopos Lleida debutarà a Lliga Endesa aquest diumenge (12.30 h) visitant el Casademont Saragossa.

L’estrena de l’equip de Ponent serà amb una plantilla pràcticament renovada de dalt a baix i que incorpora algunes cares conegudes de la competició, com ara Pierre Oriola o Oriol Paulí, que aportaran experiència i saber fer. Aquestes se sumaran a l’experiència de Hasbrouck, Dee Bost i Thomas Bropleh en un grup que haurà d’encaixar totes les peces de manera veloç perquè les dues darreres incorporacions, el pivot nord-americà Derek Cooke i l’aler pivot Edo Muric, han arribat pràcticament a les portes de l’arrencada de la lliga. De fet, la direcció esportiva, encapçalada per Joaquín Prado, assegura que el club tindrà un ull posat al mercat de manera constant.

“Estem molt contents amb la plantilla que hem confeccionat, i evidentment en temps rècord, perquè fa tres mesos estàvem a LEB Or i l’ascens no era un objectiu prioritari. Ha sigut tot molt veloç i hem pogut formar un equip que creiem que serà molt competitiu”, assegura el director esportiu.

Prado afegeix que afronten aquest curs amb il·lusió però alhora tocant de peus a terra. “Entrem a la lliga amb humilitat i cautela. És la millor lliga d’Europa i pensem que el nostre objectiu realista ha de ser la permanència. A la vegada penso que hem de ser competitius i ambiciosos. Des de l’arribada de Gerard Encuentra sempre ho hem sigut, no renunciem a res, però l’objectiu és treballar per la permanència.”

Tècnic debutant

La persona encarregada de portar el timó serà Gerard Encuentra. El tècnic, de 34 anys, debutarà al capdavant d’una banqueta ACB amb la plena confiança del director esportiu. “Crec que ha demostrat sobradament la seva capacitat i estic convençut que aquest any farà una feina excel·lent. Està sobradament preparat per afrontar el repte. En els darrers anys a Lleida la rotació de jugadors ha sigut constant i en Gerard ha fet una feina excel·lent. És el nostre líder a dins la pista i una peça bàsica d’aquest engranatge”, assegura Prado.

A l’expectativa de la química d’un equip que haurà d’encaixar les peces sobre la marxa, el que és clar és que hi ha un ingredient que no fallarà: la il·lusió de l’afició. I és que, ara sí, després d’anys d’espera, Lleida torna a ser d’ACB.

LA FRASE

Ha demostrat la seva capacitat i estic convençut que aquest any farà una feina excel·lent
Joaquín Prado
director esportiu del lleida
Bases
Dee Bost 1,89 m, 1989
Rafa Villar (Barça) *1,91 m, 2004
Escortes
Corey Walden (Galatasaray) 1,88 m, 1992
Kenny Hasbrouck 1,91 m, 1986
Thomas Bropleh (Granada) 1,96 m, 1991
Oriol Paulí (Barça) *2,01 m, 1994
Alers
Luka Bozic (València) 2,00 m, 1996
Michael Caicedo (Barça) *1,99 m, 2003
Alers pivots
Alexander Madsen (Andorra) 2,07 m, 1995
Edo Muric (Cedevita) 2,02 m, 1991
Pivots
Pierre Oriola *2,08 m, 1992
Derek Cooke (Trentino) **2,06 m, 1991
Entrenador
Gerard Encuentra
* Formació
** Extracomunitari
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)