Lliga femenina

El Cadí La Seu es fa gran davant l’Avenida (67-59)

Les lleidatanes s’imposen davant el Perfumerías amb una gran actuació coral de l’equip dirigit per Fabián Téllez

El Cadí la Seu dona la sorpresa davant l’Avenida i aconsegueix una victòria de gran mèrit en un partit en què Melgoza (19 punts) i Ramette (15) han liderat les lleidatanes, amb actuació també destacada de Campisano (11) i Bair (10).

L’enfrontament ha començat amb alternatives per als dos conjunts. L’Avenida s’ha escapat lleugerament amb un parcial de 0-5 (4-9), però les catalanes, que semblaven aguantar el ritme de les visitants amb dificultats (13-18), han aconseguit tancar el primer quart amb un mínim desavantatge (16-18) gràcies a un valuós triple d’Amber Melgoza, que va ser anunciada pel club com a nou fitxatge el dimarts d’aquesta setmana.

El Sedis ha continuat en línia ascendent i s’ha imposat en el segon període (18-12), capgirant el resultat i establint un màxim avantatge de vuit punts (31-23). La inspiració de Melgoza des de la línia de tres (2/2 en triples i 10 punts a la primera meitat) ha estat una de les claus que ha permès a l’equip dirigit per Fabián Téllez arribar per davant al descans (34-30).

A la represa, les locals han arrencat amb un parcial de 7-0 (41-32) que ha confirmat la tendència. Això sí, les de Salamanca, poc acostumades a patir i sempre perilloses, no li han perdut la cara al matx. La seva resiliència els hi ha permès arribar vives a l’últim quart davant un Cadí la Seu dominador (48-43).

Al tram final, les lleidatanes ho tenien molt de cara (61-51), però un parcial visitant de 0-6 ha posat la por al cos al conjunt català (61-57). Malgrat els moments de nervis, el Sedis ha sabut patir per mantenir el coixí de punts i obtenir un triomf molt meritori davant un dels grans equips de la lliga, que fins ara només havia patit tres derrotes.

D’aquesta manera, es repeteix el triomf local del curs passat a La Seu d’Urgell, i és que el Cadí ja va vèncer les castellanes en l’últim partit del 2022 (70-63), si bé és cert que, mesos més tard, va rebre un doble correctiu de les de Salamanca en el play-off de lliga (45-92 i 82-56).

Després de superar l’Ensino Lugo la setmana passada (62-69), la victòria contra el Perfumerías dona aire al Sedis, que queda amb un balanç de 7-10, s’allunya de la part baixa i mira cap amunt.