ACB

Una nova pedra en el camí

El Girona, que la setmana passada va encaixar a casa contra el cuer la sisena derrota seguida, visita el penúltim, el Breogán (12.30 h)

El Girona juga aquest migdia a la pista del penúltim, el Breogán (12.30 h, Movistar+ Deportes 2), immers en la pitjor ratxa de resultats des que juga a l’ACB. Són sis derrotes seguides i, de fet, el seu penúltim triomf és contra el rival d’avui: 87-83, amb un 9-0 final amb triples d’Iroegbu i Davis. El conjunt gironí, que després només ha pogut superar el MoraBanc Andorra a Fontajau (107-104 en la pròrroga), no guanya a fora des del 4 de novembre a Palència (76-80), contra qui va perdre a casa dissabte passat per 84-86 un partit que tenia coll avall després del cinquè triple del base nigerià a 6:53 (74-62). “La situació no és agradable, no per les derrotes sinó per com es perden partits dominats o amb moltes opcions”, va reconèixer Salva Camps, que l’endemà del relleu en la direcció esportiva assegurava comptar amb el suport del club i els jugadors. El tècnic, que va descartar els lesionats Sergi Martínez –tercer partit de baixa– i Juani Marcos, que es perdrà l’onzè dels dinou partits per una punxada a l’abductor en l’inici del tercer quart contra els castellans.

El Breogán, que dimecres es va acomiadar de la competició europea amb la derrota en el tercer partit del play-in de la BCL amb el Pinar Karsiyaka (86-76, 5-6 de balanç a Europa), ha guanyat un dels últims cinc partits de lliga, al Pazo l’endemà de Reis contra el Granada, proper visitant a Fontajau. És clar que Veljko Mrsic, que va sobreviure a una ratxa de sis derrotes seguides –es va trencar la setmana abans de perdre a Girona, superant la Penya en la primera de tres victòries a casa (l’altra és contra el Saragossa en el següent partit a casa)–, presenta un equip força diferent al que es va veure superat pels de Camps. Jordan Sakho disputarà els primers minuts de la seva segona etapa a Lugo, Toni Nakic ha superat la lesió i disputarà el seu quart partit seguit a l’ACB (8 punts, 3 rebots i 9 de valoració), com Ben McLemore, substitut de l’amic de Fontajau Justin Anderson –es va encarar a la grada gironina i va acabar perdent els papers–, on hi tornarà al març amb el València, l’últim rival del Río a l’ACB (88-80).

Preparats

“En certs moments és probable que anem al darrere en el marcador, que la gent pressioni molt. Hem d’estar preparats per no deixar-nos anar, continuar treballant i fer les coses que fem en el dia a dia al millor possible per anar sumant i arribar al final amb el partit igualat i, amb dos equips necessitats, guanyar”, va afirmar Salva Camps sobre el rival, de qui recorda: “S’ha reforçat amb jugadors de molta experiència. Estan en la bona línia, de créixer i fer passes endavant, i hem de fer moltes coses bé per donar-los resposta.” El rebot pot ser determinant, amb el joc interior vermell sota el focus pel desenllaç amb el Palència –Pasecniks, MVP de la jornada amb 29 punts, 10 rebots i 38 de valoració (13,1 ofensius i 16 en l’últim quart)– en el duel entre el segon i el tercer de la lliga en ofensius (12 el Girona i 11,5 el Breogán).

“Recuperar la dinàmica del bon joc més enllà que guanyar o no” és el camí a seguir que va assenyalar Èric Vila. L’aler pivot reconeix la defensa com el senyal d’identitat que els va permetre fer un bon inici de temporada i que els ha de permetre sortir del pou sense fons en el què sembla haver caigut l’equip, que després de rebre el Granada –el penúltim a qui van superar com a visitants, en la jornada 3 (91-102)– ha de passar per Madrid i Andorra abans de l’aturada.

LA PRÈVIA

És probable que anem al darrere en el marcador, que la gent pressioni molt; hem de fer les coses al millor possible
Salva Camps
6
derrotes
seguides també va enllaçar el Breogán, que hi va posar fi superant el Joventut en el primer de tres triomfs a casa
1
victòria
del Girona des que va superar el seu rival d’avui per 87-83 amb un 9-0 final: contra l’Andorra en la pròrroga (107-104)