Girona

Un món del tot nou

La nova dimensió esportiva es tradueix en l’econòmica, amb moviments sobre la taula molt per sobre de les xifres a què està habituat el Girona

El fitxatge de Krejci i la venda d’Aleix Garcia han establert sostres històrics

El mercat de fitxatges encara s’ha d’obrir. Si més no, no ho farà oficialment fins a l’1 de juliol, quan es faci efectiu el canvi de temporada i es puguin començar a inscriure jugadors per a la temporada que ve. A Montilivi, però, el moviment està en marxa des de fa molt de temps i la setmana passada ja hi va haver temps d’oficialitzar els primers acords. Un de sortida, amb el traspàs d’Aleix Garcia al Bayer Leverkusen; i un d’entrada, amb el fitxatge de Ladislav Krejci, procedent de l’Sparta de Praga. Poca cosa, encara, per tot el que probablement vindrà fins que es tanqui el mercat el 31 d’agost a les 23.59 h. Hi haurà, pràcticament segur, més moviment del que desitjaria un Girona que té com objectiu mantenir la major part del bloc que ha signat la millor temporada de la història. Objectiu molt difícil, com s’ha vist amb Aleix Garcia.

De moment, però, la sortida del migcampista d’Ulldecona i l’arribada del central txec ja han servit per comprovar que, igual com ha passat en l’aspecte esportiu, el Girona ha entrat en una nova dimensió. I és que les primeres pinzellades del mercat ja han servit per establir dos nous rècords de la història del club pel que fa a les xifres dels traspassos. A data d’avui, Krecji és el fitxatge més car que ha fet mai el Girona amb una xifra total de 12 milions d’euros entre els fixos –uns 8 milions– i els variables i Aleix Garcia la venda més alta amb uns 18 milions d’euros fixos més dos en variables. Una clara demostració del que comporta haver-se convertit en un club de Champions League i que van en sintonia del gran increment que tindrà el pressupost del Girona la temporada que ve, passant d’uns 60 milions d’euros a una xifra pròxima als 100, que podria créixer més, fora de la gestió ordinària del club, en funció de les vendes que faci els propers dos mesos.

Sostre en creixement

Les xifres que han marcat el fitxatge de Krejci i la venda d’Aleix Garcia no deixen de ser un pas més en la línia de creixement que ja es va iniciar l’estiu passat, quan es van marcar els rècords de moviments que ara s’han superat. Especialment important és en el cas dels traspassos, ja que amb la venda d’Aleix Garcia el Girona ha ingressat el mateix que en tot l’estiu passat gràcies a les vendes de Santi Bueno, Oriol Romeu i Ramon Terrats, que es van enfilar als 18,5 milions d’euros. La venda del central uruguaià, amb els 12 milions d’euros que en va pagar el Wolverhampton, era la més alta de la història fins ara i s’hi van sumar els 4 milions d’euros que va ingressar el Girona per Oriol Romeu i els 2,5 pel traspàs de Ramon Terrats al Vila-real. L’altre estiu que el Girona va ingressar més diners per vendes va ser el del 2019, després del descens a 2a divisió A, quan el club va vendre Portu a la Real Sociedad per uns 10 milions d’euros i Pedro Porro al Manchester City per uns 6 milions –xifra que mai s’ha donat a conèixer amb exactitud, però que en qualsevol cas és inferior als deu milions.

En el capítol de fitxatges les diferències són força més relatives, si més no de moment, ja que l’estiu passat es va arribar a una inversió de gairebé 20 milions d’euros. El fitxatge de Dovbyk, el més car de la història del club fins al de Krejci a canvi d’uns 7,5 milions d’euros pel 70 per cent dels seus drets, i el de Jhon Solís, per uns 6 milions d’euros –ara per ara el tercer més alt de la història del Girona– van concentrar la major part. Altres fitxatges amb xifres importants són els de Tsygankov, Mojica i Muniesa, per qui el Girona va pagar uns 5 milions d’euros, una mica més que per jugadors com Stuani, Bernardo, Miguel, Oriol Romeu i Yangel Herrera.

N’hi haurà de més alts

Queda clar que el Girona ha entrat en una nova dimensió a l’hora de moure’s en el mercat de fitxatges a la quals s’haurà d’anar acostumant. Lògicament hi haurà moviments amb xifres molt inferiors, però tot sembla indicar que els rècords que han establert els moviments d’Aleix Garcia i Ladislav Krejci no duraran gaire.

Sense anar més lluny, el Girona tenia molt ben encarrilat fa uns dies el fitxatge de l’atacant uruguaià Luciano Rodríguez, per qui s’hauria fet una inversió total d’uns 15 milions d’euros, cosa que l’hauria convertit en el fitxatge més car. Les negociacions, però, s’han trencat, i de moment l’únic fitxatge encarrilat és el d’Abel Ruiz, per qui els gironins podrien pagar uns 9 milions d’euros.

D’altra banda, en el capítol de sortides no hi ha res tan clar, però és bastant probable que hi hagi alguna sortida important que superi les xifres d’Aleix Garcia. El cas més clar és el de Dovbyk, per qui el Girona tancaria un traspàs d’uns 40 milions d’euros dels quals en rebrien uns 30 milions.

D’UNA TACADA

1. Ladislav Krejci
8+4 M€ 2024
Sparta de Praga
2. Artem Dovbyk
7,5 M€ 2023
Dnipro-1
3. Jhon Solís
6 M€ 2023
Atlético Nacional
4. Viktor Tsygankov
5 M€ Gener 2023
Dynamo Kíiv
5. Johan Mojica
5 M€ 2018*
Rayo Vallecano
6. Marc Muniesa
5 M€ 2018*
Stoke City * Va estar cedit amb opció de compra
1. Aleix Garcia
18+2 M€ 2024
Bayer Leverkusen
2. Santi Bueno
12 M€ 2023
Wolverhampton
3. Portu
10 M€ 2019
Real Sociedad
4. Pedro Porro
6 M€ 2019
Manchester City
5. Yassine Bounou
4 M€ 2020*
Sevilla
6. Oriol Romeu
4 M€ 2023
Stoke City * Va estar cedit amb opció de compra
Amb la venda d’Aleix Garcia el Girona ha igualat tots els ingressos de l’estiu passat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)