Lliga femenina

El Barça CBS no surt de l’espiral de mals resultats (55-77)

Una primera meitat molt fluixa davant l’IDK condemna les blaugrana, que encaixen la desena derrota en les últimes onze jornades

El Barça CBS es veu clarament superat per l’IDK Euskotren, malgrat una millora efímera al tercer quart, i continua immers en una mala espiral de resultats que l’ha dut a encaixar 10 derrotes en les últimes 11 jornades de Lliga Endesa. La desfeta al Juan Carlos Navarro és també la setena que les blaugrana encadenen com a locals.

El conjunt santfeliuenc ha començat amb mal peu i ràpidament s’ha vist per darrere en el marcador (2-11). Un parcial de 5-0 ha permès a les catalanes escurçar la distància amb una Anderson inspirada (7-11), però les guipuscoanes s’han imposat en el rebot defensiu i han tancat el primer quart amb un triple de Whalen sobre la botzina que ha servit per corroborar la superioritat de les visitants (11-24).

Les d’Isaac Fernández han pogut contenir momentàniament l’equip d’Ibaeta durant el segon període, però les basques, amb un percentatge d’encert des de la línia de tres molt superior i Whalen en estat de gràcia, han estat millors sobre la pista i han establert un avantatge màxim de 21 punts molt difícil de revertir (21-42). Arribats al descans, el resultat era de 25-42.

El Barça CBS ha fet un pas endavant al tercer quart (18-15) gràcies a una millora competitiva notable, corroborada amb un parcial de 8-0 que donava aire a les culers (37-47), així com al bon paper de Wurtz. La remuntada continuava sent molt complicada, però la bona imatge mostrada a la represa donava certa esperança a l’equip català de cara a l’últim període (43-57).

Res més lluny de la realitat, les locals s’han desfet en el darrer període, arribant a perdre de 27 punts (48-75), i no han pogut evitar un correctiu sever per part de l’IDK, que ha desplegat tot el seu potencial ofensiu al tram final per esvair qualsevol mena de dubte i segellar la victòria (55-77).

La derrota deixa les blaugrana, cada cop més ofegades pels mals resultats, amb un balanç de 5-13, només un triomf per sobre del Gran Canària, que marca la zona de descens.