ACB

El Barça ofega el Granada amb una gran defensa (61-94)

El Barça s’ha sobreposat a les absències per lesió de Laprovitttola i Abrines i al descans de Vesely i ha guanyat amb autoritat a la pista del Granada (61-94), un triomf que li permet sumar el 3/3 en l’ACB en el 2024, treure’s el mal regust de la derrota en l’Eurolliga a la pista de l’Efes i acostar-se a dos triomfs de l’Unicaja, que ahir va perdre a Badalona, el segon classificat. L’eficiència defensiva, la superioritat en el rebot ofensiu, el domini a la pintura de Willy Hernangómez (20 punts, 9 rebots i 19 de valoració), molt ben ajudat per Nnaji (7 punts i 2 rebots), i l’encert en la direcció i en l’anotació de Satoransky (15 punts, 3 rebots, 3 assistències i 18 de valoració) han tombat el Granada, que ha estat molt fluix en els triples (6/29 per 10/23 dels blaugrana), una de les seves armes. El Barça, que també ha rendibilitzat la bona actuació de Brizuela (10 punts) i Parker (10 punts) i que ha deixat a l’estrella local Thomasson en només 2 punts, ha recuperat l’energia i ha completat una actuació coral que li ha permès trencar el partit en el segon quart (32-42) i deixar-lo sentenciat en el tercer (47-67)

El primer quart ha estat igualat (16-19), amb Willy fent mal a la pintura –6 punts–, Nnaji agafant-li el relleu amb determinació i Satoransky inspirat. La bona intensitat defensiva del Barça ha provocat quatre pèrdues als locals. L’equip de Grimau no ha anotat cap triple (0/3) i el Covirán Granada n’ha fet només un mitjançat Costa. Brizuela ha anotat el primer triple blaugrana en el segon quart (18-24). Pablo Pin ha demanat temps molt ràpidament. L’equip català ha agafat el fil i ha completat un període impecable en atac en el qual ha arribat a marxar d’11 punts (31-42) amb un triple de Satoransky. Les tres accions consecutives de de tres punts Cheatham –tres tirs lliures (21-26) i dos triples (24-30) i (27-32)– han mantingut el seu equip dins del partit. L’altre triple blaugrana en el quart l’ha anotat Paulí. El resultat al descans ha estat de 32-42.

Satoransky, de cara a barraca

Tot just en la primera acció del tercer, Satoransky, amb un triple, ha establert una nova màxima diferència (32-45). El txec l’ha tornat a clavar des de 6,75 m (32-48) aprofitant un rebot ofensiu de Kalinic. Temps mort de Pin, que veia com el partit se li escapava. Da Silva, capturant un altre rebot ofensiu, ha situat el 32-50. El Granada havia fallat quatre triples en un inici de quart demolidor blaugrana. Paulí robant en defensa i marxant tot sol, ha arribat a la barrera dels 20 (34-54). El quart s’ha acabat amb 20 punts de marge (47-67) que haurien estat més si no fos perquè Cheatham, que ja duia 20 punts i que ja no ha tornat a anotar, ha continuat liderant el seu equip.

Sarr i Jakucionis

Amb el partit resolt, Pin ha mogut la banqueta en el darrer quart i Grimau s’hi ha afegit en el tram final del període. El Barça ha seguit ampliant l’avantatge (47-72) amb un triple de Parker. Ell mateix ha repetit el marge màxim amb una acció de 2+1 (56-79), tot i que una esmaixada d’Hernangómez ha establert els +25 com a sostre provisional (56-81). Dos triples del jove Jakucionis en dos intents i una cistella de dos i un triple de Sarr en la darrera acció del partit (61-94) han segellat la màxima diferència (+33) i han servit als joves valors blaugrana per reivindicar-se.