Lliga femenina

Íñiguez-Cadí La Seu, 3-0

Lliga Femenina. L’Spar Girona i el Cadí, en dinàmiques oposades, es tornaran a trobar demà a Fontajau en el quart enfrontament des del 29 de desembre

Els capricis dels calendaris tenen aquestes coincidències. Demà, dijous, dia 1 de febrer, l’Spar Girona afrontarà el quart partit contra el Cadí La Seu en ben poc més d’un mes. Roberto Íñiguez, de fet, va debutar a la pista del conjunt de l’Alt Urgell el 29 de desembre amb triomf (59-72) i afrontarà el seu quart duel particular contra Fabián Téllez, el tècnic del Cadí la Seu, amb un 3-0 favorable al de Vitòria. De fet, Íñiguez haurà jugat quatre dels seus nou partits contra l’equip lleidatà des que va aterrar. Tots dos equips es van tornar a trobar en els vuitens de final de l’Eurocopa, amb doble triomf gironí –52-68 i un eloqüent 68-39 en el darrer precedent–, i demà toca el partit de la lliga de la segona volta a Fontajau (20.30 h) abans de la finestra FIBA.

Els dos conjunts hi arriben en dinàmiques absolutament oposades. El Cadí, irregular, va caure dissabte a la Seu en el derbi contra el Barça CBS (62-71), que travessava una ratxa pèssima –deu derrotes en els últims onze partits– i que va revifar. Dies abans, Margaret Bair, una de les jugadores de relleu del club lleidatà, havia anunciat que deixava la disciplina del club per motius personals. Sense la lesionada Júlia Soler, de baixa molts partits i que va reaparèixer dissabte contra el Barça CBS (13 punts), l’equip és dotzè amb 7-12 en un curs convuls quant a absències. Tot i amb això, el 13 de gener va ser capaç de vèncer l’Avenida per 67-59. Les darreres incorporacions han estat Clàudia Contell, cedida pel València, i Clàudia Guri (1,89 m, 1995), ala pivot andorrana que ja havia jugat a la Seu i que als 19 anys va deixar el bàsquet per dedicar-se a l’atletisme, tot i que el 2019 hi va tornar per jugar en el segon equip del Cadí. Ha disputat dos partits de lliga, amb 7,5 punts, 2 rebots i 5 de valoració. Amb tres partits disputats, ha adquirit molt de protagonisme en l’equip de Téllez la nord-americana Amber Melgoza, que ja va jugar a Fontajau en la tornada de l’Eurocopa i que acredita 15,3 punts en 29 minuts, amb 3,7 rebots i 11,3 de valoració en la lliga.

En fase d’estabilitat total després d’un tram final d’any convuls que va desencadenar la destitució de Laura Antoja, l’Spar Girona encadena tres triomfs seguits en la lliga després d’haver perdut els dos partits posteriors al derbi a la Seu contra el València (47-57) i l’Araski (72-65) i enfila el tram final del curs amb confiança.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)