Lliga femenina

El Sedis és superior davant el Gernika (68-59)

Només el parcial final del conjunt biscaí (0-10) permet escurçar la diferència en el marcador d’un partit dominat per les lleidatanes, que tallen una mala dinàmica de tres derrotes consecutives en Lliga Endesa

El Cadí la Seu s’imposa amb claredat davant el Lointek Gernika amb un triomf solvent que permet a les lleidatanes retrobar-se amb la victòria després de patir tres derrotes consecutives en Lliga Endesa. Júlia Soler (21 de valoració) i Campisano (14) han estat les jugadores més destacades del Sedis.

Les catalanes han començat amb força i ràpidament han agafat la paella pel mànec amb un solvent 11-2 inicial. Júlia Soler (5 punts), Clàudia Guri (4) i Lydia Rivers (4), la nova pivot de l’equip dirigit per Fabián Téllez que ha estat anunciada el dijous d’aquesta mateixa setmana, han liderat la contribució anotadora de les locals en els primers deu minuts.

Minuts més tard, Veronika Remenárová ha entrat en escena i el seu equip ha pogut establir un màxim avantatge de 15 punts (39-24) abans d’arribar a la mitja part (39-25), gràcies als 9 punts que duia al descans, en un segon període en què les basques han millorat lleugerament el seu percentatge d’encert en els tirs de dos.

Les visitants han millorat les seves prestacions en la segona meitat i les lleidatanes han vist reduït el seu coixí de punts (43-34), però un parcial de 6-0 amb què han recuperat pistonada ha esvaït tots els dubtes i l’equip s’ha refet bé davant l’intent de remuntada del Gernika (49-34). Els sis triples anotats en el tercer quart han permès a les urgellenques encarar el darrer període amb relativa tranquil·litat (58-43).

El Sedis ha sentenciat el partit passada la mitja hora de joc, arribant a tenir una renda de 19 punts (68-49), i el conjunt biscaí només s’ha pogut apropar en el marcador amb un parcial de 0-10 en el tram final, quan les locals, amb el triomf a la butxaca, s’han deixat anar (68-59).

Amb la victòria, el Cadí la Seu (8-13) es distancia de la zona de descens, marcada pel Gran Canària amb quatre triomfs menys que el conjunt de l’Alt Urgell. D’altra banda, la nova incorporació, Lydia Rivers, ha acabat l’enfrontament amb 11 punts, 5 rebots, 2 assistències i 11 de valoració en 24 minuts i 33 segons de joc disputat.