Eurolliga

Grimau: “Encara no he decidit si Ricky Rubio jugarà”

El tècnic del Barça, Roger Grimau, va assegurar aquest dimecres que encara no ha decidit si el base Ricky Rubio debutarà amb el quadre blaugrana aquest divendres al Palau contra el Mònaco (20.30 h per Movistar), encara que sí que va concretar que el jugador “està preparat per ajudar i a disposició de l’equip”. “No ho tinc decidit encara (si Rubio jugarà aquest divendres). Ho hem de parlar (amb la resta del cos tècnic) i fer els descarts. Espero tenir-ho clar avui per dormir tranquil. Ell està preparat per ajudar i a disposició de l’equip”, va afirmar l’entrenador català.

Des de la sala de premsa del Palau Blaugrana, Grimau ha destacat que Rubio “ha vingut a sumar des del primer entrenament” i aportarà el seu “treball i humilitat” a la plantilla . “Serà feina del cos tècnic treure el màxim rendiment a un jugador com Ricky”, ha apuntat. “Alguna vegada hem jugat amb dos bases alhora aquest any amb Jokubaitis i Satoransky. Amb Ricky tenim moltes opcions en el joc exterior i hem de buscar la millor per a cada partit segons les característiques del rival. Tots els jugadors són molt bons i cada jornada n’hauran de quedar dos segons el rival i la càrrega d’esforços”, va explicar.

En ser preguntat per l’opció que el base Tomas Satoransky exerceixi d’aler i comparteixi pista amb dos directors de joc més, Grimau va donar a entendre que és una opció: “Satoransky és un jugador alt i fort que pot defensar qui vulgui, i l’atac dona per no etiquetar ningú. A partir d’aquí, podem fer servir diverses combinacions”.

D’altra banda, el tècnic del Barça va valorar que el Mònaco és un rival que està “en una línia molt bona” i que arribarà amb “molta confiança”, cosa que el fa ser “més perillós” perquè tots els seus jugadors “tenen punts a les mans”. “Són molt agressius en defensa, fiquen moltes mans i col·lapsen la pintura. Tots els jugadors són molt físics en els esforços, la velocitat i el rebot. Hem d’estar molt lúcids per moure la pilota. Serà un partit molt dur contra un dels millors equips de l’Eurolliga”, va reflexionar.

Grimau va definir el base del Mònaco Mike James com “una llegenda viva” del bàsquet europeu i va subratllar que el Barça haurà de tenir “constància” i “paciència” per intentar neutralitzar la seva incidència en el joc. “Cal ser conscient que ficarà punts perquè és la seva vida, però mentre el local guanyi al visitant la resta és menys important”, ha afegit.

Sant Jordi? “Estic enamorat del Palau”

Per acabar, en ser preguntat per la seva opinió sobre l’opció que el Barça jugui en el futur algun partit al Palau Sant Jordi –el club ha enviat una enquesta als socis–, Grimau es va limitar a respondre que està “absolutament enamorat del Palau Blaugrana”.

Satoransky: “Ricky és especial; porta un geni dins”

El base del Barça Tomas Satoransky ha assegurat que el seu company de posició Ricky Rubio, que aquest divendres podria debutar amb el Barça al partit contra el Mònaco, és “un jugador especial” que “porta un geni dins del seu joc”, cosa que li permet fer “coses difícils” i millorar els altres. “És un jugador espacial, un base que fa millors els altres. Ha estat molt de temps sense jugar i necessitava millorar sensacions cada dia, però el veig molt bé ara mateix. Es nota que porta un geni dins del seu joc, fa coses que per als altres són difícils”, ha afirmat aquest dijous el base txec. Satoransky ha declarat que al vestidor estan “encantats de tenir-lo” i ha revelat que alguns dels entrenadors que ha tingut al llarg de la seva carrera li “ensenyaven molts vídeos” de Ricky.

Després de l’arribada de Rubio al joc exterior, el txec ha admès que “una de les possibilitats” és que ell passi a exercir d’aler: “He jugat moltes vegades amb Jokubaitis als finals de partit o volem defensar a canviar-ho tot. En l’NBA he jugat molt fora de la posició de base, que per mi és el més còmode, però he jugat molt sense pilota i pot ser una possibilitat en el futur”. El txec creu que l’aturada internacional de l’última setmana era “necessària en una temporada tan exigent” i també s’ha mostrat contrari a la hipòtesi de jugar al Palau Sant Jordi: “No és positiu canviar de casa durant la temporada. Estem molt acostumats al Palau (Blaugrana), el suport de l’afició és increïble”. “Si el nostre balanç a casa és molt positiu, també ho és per la gent i el costum”, ha afegit el base, que aquest divendres espera un partit “molt físic” contra el Mònaco, un rival que els va derrotar en la primera volta (91-71) i que li genera “una mica de sensació de revenja”.

Satoransky també ha detallat el “molt difícil” que és defensar el base del Mònaco Mike James: “Per això és el millor anotador de la competició i serà el millor de la història. Esperem que no ho aconsegueixi contra nosaltres. El més necessari és la bona defensa a l’un contra un i al bloqueig directe, però amb moltes ajudes i activitat col·lectiva. Quan és a la seva zona és molt difícil de parar-lo”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)