Lliga femenina

L’Spar Girona aparca la crisi a Sant Sebastià (57-78)

L’Spar Girona gira full a la mala ratxa de resultats amb la victòria a Sant Sebastià, la primera des de l’1 de febrer 48 hores després de caure a la semifinal de l’Eurocopa i abans d’afrontar la copa a Huelva des de dijous. El 0-9 entre el final del primer quart i l’inici del segon (17-21 Magarity amb addicional fallat) donaven l’avantatge definitiu a l’Uni, que arribaria a manar de 13 al tercer quart (39-52 Etxarri) i de 22 a l’últim (54-76 Peña en el sisè triple groc).

Ygueravide en la primera possessió del partit anotava el 0-2, l’únic avantatge groc del primer quart, amb les locals agafant les regnes amb dos triples (3-2 Prieto i 9-6 Whalen) i mantenint la iniciativa gràcies als tirs lliures (7/10, 2/2 lUni). L’entrada de López, Tolo i Bertsch juntes, impulsava l’atac visitant amb una cistella de cadascuna (12-12) i la californiana després de fregar les passes en una finta de tir deixava el 17-14 al primer quart.

El primer triple gironí servia per empatar a 17 (Peña a 8:30 per la mitja part) i dues accions seguides de Magarity donaven la màxima a l’Spar (17-21 a 7:50, temps mort local). Un altre triple canvi, ara amb Ygueravide, Nicholson i Etxarri tornant al parquet servia per veure els millors minuts de l’alera australiana, autora de 8 punts amb dos triples (21-24 i 28-33). La única falta de les locals en tot el quart, amb Tolo castigada amb falta en atac, provocava l’enuig d’Íñiguez, que era advertit amb la segona de l’IDK després de temps mort visitant, amb 8 segons. Temps suficient per al triple de Bertsch assistida per Nicholson remuntant la línia de fons (30-36, 6-12 faltes).

Tolo de sota primer i oberta després establia la barrera psicològica a l’inici del tercer quart (30-40), i Magarity enfilava la màxima un altre cop (34-46). Etxarri a passada de la sueca la deixava en 13 (39-52) i l’alera-pivot la deixava en 12 amb suspensió sobre la botzina del tercer quart (42-54).

Mendy de 6,75 m a 7:43 per acabar feia els primers punts grocs de l’últim quart (45-57) i a 6:10 agafant un rebot llarg també de tres feia pujar la màxima (45-60), que Peña a 5:40 deixava en 18 (45-63). Nicholson, Mendy de nou i Peña a 46 segons (54-76).