Lliga femenina

Teràpia de joc al Gasca

L’Spar Girona deixa enrere la mala ratxa amb la victòria a Sant Sebastià, fonamentada en l’encert en el tir exterior

IDK Euskotren 57 Spar Girona 78

IDK EUSKOTREN:Prieto (8), Fankam (9), Mbulito (6), Whalen (6), Massey (10) –cinc inicial–; González (3), Westerik (3), España (3) i Tunstull (9). 15/39 de 2, 5/10 triples (2 Prieto i 1 Whalen, Massey i España), 12/20 tirs lliures, 23 rebots (7 Fankam), 8 assistències (2 Prieto i Fankam) i 52 de valoració (19 Fankam).SPAR GIRONA:Magarity (14), Etxarri (6), Nicholson (17), Ygueravide (6), Canella –cinc inicial–; Peña (9), Mendy (9), Parra, Tolo (6), Bertsch (9) i López (2). 22/40 de 2, 10/22 triples (3 Nicholson, Peña i Mendy i 1 Bertsch), 4/5 tirs lliures, 29 rebots (6 Bertsch), 6 assistències (2 Nicholson) i 76 de valoració (20 Magarity).PARCIALS:17-14, 13-22 (30-36), 12-18 (42-54) i 15-24 (57-78).

L’Spar Girona va guanyar el seu primer partit de lliga des de l’1 de febrer, per posar fi a la ratxa de quatre derrotes els últims quatre partits –entre la competició estatal i l’europea–. La seqüència de quatre jornades sense guanyar passa a la història de l’Uni com la pitjor en quinze anys a la categoria, malgrat la clamorosa diferència en tirs lliures –20-5, dos de grocs en la segona meitat (39-50 Etxarri, 2/2)– o que les jugadores que es podrien haver sentit al·ludides dijous en el comiat europeu continuïn a la seva, això sí, molt per sota de les expectatives i sense cap senyal de voler-ho corregir. L’encert no es discuteix, i amb Nicholson molt activa al perímetre, l’australiana, Peña i Mendy van tornar amb tres triples cadascuna –la francesa, tots en l’últim quart.

El triple canvi d’Íñiguez, que havia apostat per un cinc inicial inèdit, a 3:50 del final del primer quart, va activar el conjunt gironí amb punts de les tres jugadores que havien entrat: López, Tolo i Bertsch (12-12). Continuaven Ygueravide, que havia obert el marcador en la primera possessió (0-2), i Nicholson, que de seguida va entrar en calor amb 4 punts (6-6). Les locals vivien del triple (3-2 Prieto i 9-6 Whalen, 0/4 l’Uni) i Tunstull en el desè tir lliure basc (7/10) va establir la màxima local (17-12), després de la qual el 0-9 iniciat per Bertsch després de vorejar les passes en una finta encara al primer quart, la iniciativa seria visitant fins al final. La defensa en zona de les darreres setmanes no va treure el nas en tot el partit i, Peña a 8:30 de la mitja part, va obrir el compte de triples de l’Spar, que de nou després de triple canvi, ara amb Ygueravide, Nicholson i Etxarri, va consolidar el domini amb vuit punts de l’australiana, autora de dos triples. (21-24 i 28-33). Una única falta de l’IDK en tot el segon quart –a Magarity a 7:50, que va fallar l’addicional (17-21)–, amb Tolo castigada amb falta en atac en l’últim minut va fer enfilar-se per les parets Íñiguez, que va ser advertit amb la segona de l’IDK després de temps visitant, quan quedaven vuit segons. Amb cinc, Bertsch assistida per Nicholson, va remuntar la línia de fons i va anotar el quart triple groc (30-36, 6-12 faltes).

Tolo va establir la barrera psicològica a l’inici del tercer quart (30-40), i entre Magarity i Etxarri la diferència es va mantenir en un tercer quart que va passar volant (42-54 amb dos tirs lliures per banda). Mendy de 6,75 m a 7:43 va fer els primers punts grocs de l’últim quart (45-57) i, de fet, fins al 52-71 d’Ygueravide a 2:13 i el partit ja resolt, tots els de l’Spar van arribar des de més enllà de la línia de tres. L’estadística va ser 6/9 en el darrer parcial, amb Mendy sense error (45-60 i 50-69 després). Peña, que tampoc va fallar en el desenllaç, va situar les màximes de 18 a 5:40 (45-63) i de 22 a 46 segons (54-76) i, el de Nicholson (48-66), que tampoc en va fallar cap, és el que va fer mal al Guipúscoa perquè va ser després del d’España a 3:50.

6
triples
grocs en el quart quart, amb Mendy (3), Peña (2) i Nicholson (1) sense fallar-ne cap
23
minuts
juga Magarity, la que més a banda de la dorsal 11, que no podia disputar l’Eurocopa

LES DADES

4
derrotes
havia enllaçat l’Uni, tant en l’LF (pitjor ratxa en 15 anys) com en els últims quatre partits

5
tirs lliures
té l’equip gironí en tot el partit (20 el local) amb només un en el segon quart (falla) i cap en l’últim
Hem tingut poc temps per preparar el partit, però teníem les idees molt clares i hem respost bé amb una línia ascendent
Laura Peña
És un partit per recuperar sensacions i confiança. Arriba un moment molt important i maco de la temporada