Eurolliga

El Barça guanya i iguala la sèrie contra l’Olympiacòs (77-69)

El Barça treballa bé al darrer quart i iguala la sèrie contra l’Olympiacòs al Palau Blaugrana (77-69). Jabari Parker amb 24 punts (4/7 en triples) ha estat el jugador més decisiu d’un equip de Roger Grimau que ha destacat més a través de la segona unitat. El Barça ha de guanyar, mínim, un partit a Grècia per poder forçar el cinquè enfrontament.

Inici esperençador

L’inici d’avui al Palau Blaugrana ha sigut ben diferent al del primer partit de la sèrie. Laprovitola treia la pols al seu tir amb 5 punts consecutus, també Vasely amb dos, i Parkers responia pels grecs amb cinc punts consecutius (7-5). Els de Grimau no han anat al rebot ofensiu, per controlar la transició dels visitants. La defensa blaugrana també ha trabat la circulació de l’Olympiacòs. Els millors moments locals han acabat amb un parcial d’11 a 0, en dos tirs addicionals de Willy i Parker. Ricky ha hagut de ser atès després d’una petita regirada al turmell que no l’ha impedit continuar. El quart ha conclòs amb la màxima fins al moment després d’un bon rebot ofensiu de Jabari Parker (27-14).

Reacció visitant

El segon quart s’ha capgirat la situació. El parcial de l’inici del període ha sigut de 7-16, fet que Grimau ho ha aturat. Satoransky i Abrines, a més a més, carregats amb dues faltes. Abans, un triple de Satoransky al límit de la possessió ha trencat una mala dinàmica ofensiva local, tot i la reacció grega amb 4 punts consecutius de McKissic aprofitant pèrdues del Barça (34-30).

Ricky i Vasely, després d’uns minuts a la banqueta, han tornat a la pista després del temps mort local. Els dos conjunts han entrat en bonus a l’equador del segon quart i les defenses s’han intensificat.

L’encert puntual ha estat decisiu per mantenir la diferència. Kalinic ha fet el seu primer triple -sobre la botzina- i Vasely ha anat al tir lliure després de recuperar. L’avantatge ha tornat a pujar (39-30) a 4 pel descans i els grecs ho han aturat. Walkup colpejava des de fora i Wright guanyava el rebot per tornar a encistellar, 0 a 5 de parcial i els nervis tornaven al Palau. Vasely, amb les pulsacions a dalt de tot, ha sostingut al seu equip amb punts (8), esmaixades i rebots (43-35). L’accés d’individualitats del Barça al tram ha condemnat als de Grimau i l’Olympiacòs s’ha apropat al marcador al final del segon quart (43-37).

Els grecs s’apropen més

Inici de quart amb parcial tornant als 11 punts (48-37), grec ha durat poc amb un parcial grec de 0 a 5 (48-42). El Barça anava acumulant minuts i mantenia l’avantatge de 6 punts i Vasely arribava als 10 punts al 4 de la represa, tot i que ha estat substituït per acumular 3 personals. Williams- Goss, jugant amb el tauler, ha clavat un triple per situar a dos el seu equip i Parker ha respost amb una esmaixada (54-50).

Eren moments per gestionar les emocions i els grecs ho han aprofitat per posar-se per davant amb cinc punts més Goss i Grimau ha hagut de demanar temps mort (54-55). Sense Moustapha Fall, el Barça se sentia més còmode i el conjunt blaugrana ha tancat el tercer període amb números verds amb bons números de Willy que s’enfilava als 11 punts i 4 rebots ofensius (60-57).

Treball, ofici i triple blaugrana

El darrer temps el joc ha començat amb més intensitat. Barzokas veia la seva primera tècnica i el Palau discutia certes actituds a Canaan. Amb només 1 minut disputat de quart, el conjunt grec ja tenia tres faltes d’equip. El Barça ha desaprofitat el bonus visitant i també algunes pilotes robades, primer Ricky i després Da Silva. El partit penjava d’un fil i el triple ha salvat als culers, Abrines i Parker. L’ofici en atac ha arribat en el millor moment i Jokubaitis ha treballat molt bé una cistella per tornar a posar distància (68-61). Els visitants ho han aturat a 6 minuts.

Els últims 5 minuts de partit ha engegat amb triples importants, Abrines i Parker per tornar a posar als de Grimau a 10 de diferència (74-64) i ajudava als aficionats a respirar una mica més a 3:30 per concloure. Peters ha reduït el marge amb cinc punts consecutius per tornar a aturar l’eufòria amb només 40 segons disputats i el Barça ha tornat a aturar el matx per gestionar els últims 2 minuts (77-69). Els locals han hagut d’especular amb el temps i a través de tancar bé el rebot, els blaugrana han pogut igualar la sèrie