ACB

La cirereta del curs

Bàsquet. ACB. El Bàsquet Girona, salvat abans de jugar gràcies a la derrota del Granada, supera el Baskonia i trenca la mala dinàmica a fora; Khem Birch (21 punts i 14 rebots) és l’MVP

Baskonia 92 Bàsquet Girona 96

BASKONIA:Sedekerskis (14), Marinkovic (15), Miller-Mcintyre (8), Rogkavopoulos (8) i Kotsar (4) –cinc inicial–; Howard (30), Raieste (2), Chiozza (7), Querejeta, Díez, Costello (4) i Theodore. 15/24 de 2, 13/36 triples (6 Howard, 2 Marinkovic i Sedekerskis, 1 Costello i Rogkavopoulos), 23/28 tirs lliures, 28 rebots (9 Sedekerskis), 18 assistències (5 Chiozza) i 95 de valoració (23 Howard).BÀSQUET GIRONA:Iroegbu (13), Marcos (9), Martínez (6), Birch (21), Susinskas (23) –cinc inicial–; Vila (1), Fjellerup (7), Colom, Goloman (1), York (13), Djordjeevic i Sorolla. 19/40 de 2, 11/28 triples (4 York, 3 Susinskas, 2 Martínez, 1 Iroegbu i Fjellerup), 25/32 tirs lliures, 41 rebots (14 Birch), 22 assistències (7 Iroegbu) i 108 de valoració (30 Birch).PARCIALS:26-37, 22-17 (48-54); 18-19 (66-73) i 26-23 (92-96).

18 equips

amb propera

El Bàsquet Girona va escriure una història d’èxit al Buesa Arena enfrontant-se al Baskonia, en un encontre que es recordarà com un dels moments més destacats de la temporada després de conèixer la seva salvació matemàtica abans de l’inici del matx gracies a la derrota del Granada contra el Madrid. Amb una puntuació final de 92-96 a favor dels visitants, els gironins van exhibir un nivell de joc excepcional, superant el seu rival en diversos aspectes clau del partit. Els millors dels catalans van ser Khem Birch i Susinskas (30 i 29 de valoració).

Des del primer xiulet, el Girona va mostrar una determinació palpable, sense la pressió dels resultats, ja que la seva permanència en la lliga ja estava assegurada. Aquesta llibertat es va traduir en un estil de joc audaç i enèrgic, especialment visible en la seva habilitat per dominar el rebot. Amb jugadors com Sergi Martínez, Iroegbu i Juani Marcos liderant la càrrega ofensiva, el Girona va aconseguir un avantatge inicial que va generar problemes a la defensa del Baskonia (4-10).

Tot i els esforços del Baskonia per mantenir-se en la lluita, amb actuacions destacades de Markus Howard des de la línia de tres punts –4 triples en la primera meitat–, el Girona va mantenir el seu avantatge, gràcies en gran part a l’efectivitat de Susinskas en els rebots (8 en total). Això va donar als gironins una plataforma sòlida des de la qual seguir construint el seu joc (48-54) fins al descans.

Al llarg del tercer quart, el Baskonia va intentar una remuntada desesperada, confiant en el seu joc exterior per retallar la diferència. Els de Katsikaris han comès errades en les faltes i en pèrdues en mals moments. Malgrat això, el Girona va romandre ferm en defensa i va respondre amb jugades ofensives precises i ben executades, mantenint el seu avantatge fins al final del partit. Birch (8) i Susinskas (8) van aportar gairebé la totalitat dels 16 punts del període.

En el quart temps, el Bàsquet Girona va destacar en el rebot, amb Susinskas agafant-ne dos consecutius i convertint un tir més una. Tot i que el Baskonia es va apropar a dos punts amb una jugada inspiradora de Sedekerskis, el Girona va respondre amb un parcial de 0 a 5, incloent-hi un triple de York i una pilota robada de Marcos. Iroegbu i Susinskas van sumar punts en jugades individuals, augmentant la pressió sobre el Baskonia. Tot i un intent de remuntada de Howard amb un 3+1, el Girona va mantenir-se ferm en defensa. Berch va sentenciar el partit amb una cistella a falta de 35.8 segons. La victòria del Girona, assolida en una pista tan prestigiosa com la del Baskonia, va reforçar la seva reputació com un equip competitiu i resilient. Amb aquest triomf, el Girona va demostrar la seva capacitat per fer front als reptes més grans de la lliga i va deixar clar que és un rival a tenir en compte en el futur de la lliga ACB.

SUSINSKAS I BIRCH

16
punts
dels 19 anotats en el tercer quart van ser de Birch (8) i Susinskas (8), els dos jugadors més destacats dels gironins.

LES REACCIONS

Esperava un rival més dur i agressiu pel ‘play-off’, però no ha sigut gens fàcil aguantar-los. He avisat l’equip en el descans
A fora tenim una mentalitat diferent que a casa, ens costa més. Avui ens hem alliberat abans
Fotis Katsikaris
entrenador bàsquet girona

Triomf a fora

El Bàsquet Girona va acabar amb una mala dinàmica lluny de Fontajau. Els de Fotis Katsikaris –abans amb Salva Camps– no guanyaven a domicili des del 4 de novembre a la pista del Zunder Palència (76-80), contra el primer equip descendit. Des d’aleshores, el Girona ha perdut 11 enfrontaments, entre els quals duels decisius contra l’Andorra i el Breogán en què l’equip va perdre el basket average. L’inici prometedor de l’equip, amb Camps al capdavant, va encetar amb un 3-0 i amb triomfs contra el València i el Granada a domicili. El Girona, però, no ha trobat el rumb i ha patit desfetes com a la pista de l’Unicaja de Màlaga (111-80) que han deixat tocat l’equip. Això no obstant, a Fontajau l’equip ha respost i ha sumat vuit victòries vitals per continuar un any més en la Lliga Endesa contra els millors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció