Lliga femenina

Bàsquet. Lliga Femenina

El referent que faltava

L’ascens del Joventut a la Lliga Femenina fa que el Badalona tingui doble competició d’elit masculina (ACB) i femenina (Lliga Femenina)

Que a la Seu, Girona i Sant Feliu les nenes juguin més a bàsquet que a futbol és pel Sedis Cadí, l’Uni i el Barça CBS

Per als joves d’avui dia és molt important tenir referents. En la vida i en l’esport. És per això que Alèxia Putellas i Aitana Bonmatí han ajudat a dimensionar el futbol femení i figures com Laia Palau ho han fet en el bàsquet a Catalunya. Que a la Seu d’Urgell les nenes juguin a bàsquet més que a futbol és en bona part pel Sedis Cadí. A Girona passa una cosa semblant amb l’Uni Girona; a Sant Feliu de Llobregat, amb el Barça CBS, i passava a Sant Adrià quan hi havia el femení en l’elit, però des que van baixar de Lliga Femenina ha perdut força. A Badalona, tot i ser el bressol i tenir dotze clubs i molts equips femenins i tradició, feia falta un referent en l’elit com serà el Joventut. Poder veure els caps de setmana l’Avenida, el València, el Saragossa, l’Estudiantes –cada cop hi ha més clubs ACB que han apostat per fer un equip femení–, i derbis contra el Cadí, l’Uni i el Barça, ha de servir per impulsar més l’esport femení a Badalona.

Queda enrere quan el 1994, coincidint amb la copa d’Europa de la Penya, es va fundar el BBC (Badalona Bàsquet Club) agafant el relleu de l’escola Gitanjali, referència del bàsquet femení a Espanya. Va créixer perquè hi havia tècnics de nivell com Laguarda, Corominas, Molins, Herrero, Casado i un llarg etcètera. Va ser el repte de Xavi Villanueva –mort el 8 de juny passat–, que va convèncer la Penya, amb la complicitat dels consellers verd-i-negres Sagués i Padrós i amb el suport de Dorado i Montoliu –actual director esportiu–, per iniciar el 2002 una relació BBC i Joventut que se segellaria amb la vinculació el 2012. Però va ser fa sis anys quan, ja sota el nom i el paraigua del Joventut, el club verd-i-negre va tenir l’empenta definitiva amb una gran inversió: passar de jugar al pavelló de La Plana a fer-ho a l’Olímpic, una base amb 220 nenes, pujant des de primera catalana –algun salt de categoria amb invitació de la FEB–, però amb un projecte sòlid que es va consumar a Estepona amb l’ascens a l’elit. La Penya és l’únic club català amb equips jugant a la mateixa ciutat en la màxima categoria masculina (ACB) i femenina (Lliga Femenina). Per moltes coses, però també per això, Badalona és el bressol del bàsquet. Ara la Penya i Jordi Vizcaino tenen un repte majúscul. No només és guanyar. És ser un referent per a la gent jove i per a la gent del planter que té un mirall.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)