ACB

Peñarroya, el redreçador

Bàsquet. ACB. L’experimentat tècnic de Terrassa signa amb el Barça per dues temporades amb l’objectiu de recuperar els èxits de la secció

Joan Peñarroya (Terrassa, 1969) ha assumit el repte complicat de redreçar el rumb i tornar a guanyar títols amb el Barça de bàsquet després d’un curs de vaques magres amb Roger Grimau a la banqueta en què l’equip ha caigut en les semifinals ACB i no ha accedit a la final a quatre de l’Eurolliga. Peñarroya, que tindrà l’experimentat Rafa Martínez al costat –ja formava part del cos tècnic– i que ha signat per dues temporades, accepta el regal enverinat amb una àmplia experiència a les banquetes ACB després d’haver estat un jugador contrastat. No en va ha entrenat set equips i ha dirigit més de 300 partits en l’ACB en deu cursos abans de començar la seva aventura blaugrana, la gran proposta que somia un entrenador: Olesa (2006-09), Navàs (2009-10), Andorra (2010-2018) Manresa (2018/19), San Pablo Burgos (2019-2021) –on va triomfar plenament–, València (2021-2022) i Baskonia (2022-2024), club en el qual va ser destituït l’octubre passat. Peñarroya, ras i curt, ha fet millors resultats amb els equips amb aspiracions menors sobre el paper que no pas en els grans en què ha estat –València i Baskonia– i espera revertir la tendència. Ara, afrontarà la nova etapa, la més transcendent de la seva carrera, il·lusionat: “Estic molt content de l’oportunitat i tinc moltes ganes d’afrontar aquest gran repte en un curs que esperem que sigui fantàstic.”

Molt de caràcter

Peñarroya és un entrenador amb caràcter i amb energia, amb un alt grau d’expressivitat. Només cal fer un cop d’ull a alguns dels seus temps morts per adonar-se de la seva verticalitat en el tracte amb els jugadors. Té fama de sergent.

Espera, a més, rebatre l’estigma que pesa sobre els tècnics catalans o de la casa, la cantarella endèmica que reapareix a conseqüència dels mals resultats de Grimau. Xavi Pascual, per exemple, contradiu la tesi folklòrica, i això que no tenia massa experiència. Manolo Flores, fent un salt ultrageneracional, també. I Georgios Bartzokas, en canvi, que tenia i té una bona reputació en l’Eurolliga, va fracassar de blaugrana.

Opció Kevin Punter

Pel que fa al mercat, ahir va sonar amb insistència el nom de l’escorta nord-americà de 30 anys del Partizan Kevin Punter, que l’any passat el Barça ja tenia mig fitxat. Punter, que ha fet un bon curs, hauria rebut una oferta per dos anys per signar pel conjunt blaugrana.

LA FRASE

Estic molt content de la oportunitat i tinc moltes ganes d’afrontar aquest gran repte en un curs que esperem que sigui fantàstic

LA DADA

323
partits
ha dirigit en l’ACB, amb un balanç de 171 victòries i 152 derrotes, un 52,9% de triomfs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)