ACB

Ricky ja té el dorsal 9 lliure

Bàsquet. ACB. Rubén Prey deixa la Penya passant per caixa perquè ha de pagar per la sortida a la Universitat de Saint John’s del tècnic Rick Pitino

Ahir, un dels aficionats de la Penya més fidels i reconeguts a les xarxes, Marc Guardiola, entomava un altre comiat d’un jove del planter del Joventut com Rubén Prey buscant-hi la part positiva. El dorsal 9 que portava el portuguès queda lliure i és el dorsal que lluïa Ricky quan va jugar a Badalona, en el Barça, en la selecció o en els TWolves. Però més enllà del que passi amb el del Masnou, que ha d’anar superant fases perquè sigui una realitat de fitxatge, el que és dur és acceptar que les universitats nord-americanes estan castigant els joves d’ACB i d’Europa. L’adeu de Prey és diferent del d’Iker Garmendia o Karim López, que marxen lliures, perquè el portuguès tenia un contracte professional i és major d’edat, i això ha fet que hagi hagut de passar per caixa per a la seva sortida. El Joventut es guarda els drets del jugador en el cas que algun dia torni a Europa. Prey anirà a la Universitat de Saint John’s del tècnic Rick Pitino. Les xifres que es mouen als Estats Units a les Universitats fan por. Pel jove lituà del Barça Jakucionis es pagarà 750.000 euros (bruts) per curs. Impossible competir.

Ara mateix, 13 jugadors

Amb la marxa de Prey, la Penya es queda amb tretze jugadors: Vives, Van der Vuurst, Devon Dotson, Kassius Robertson, Ribas, Jordi Rodríguez, Hanga, Pep Busquets –per qui el Girona pressiona perquè vagi a Fontajau–, Kraag, Miguel Malik Allen, Michael Ruzic, Ante Tomic i Pustovy. Falta per fitxar un 4 i també s’espera Ricky, que faria que hi haguessin quinze jugadors. Hi ha la possibilitat de cedir Jordi Rodríguez perquè tingui minuts i pugui continuar creixent, ja que aquí tindrà poques oportunitats. El Joventut ja volia fer una plantilla amb més de dotze jugadors abans del cas Ricky.

El Manresa, a la Champions, i el Girona espera

La FIBA va fer ahir pública la llista d’equips de la Champions League on torna el Baxi Manresa. També hi ha de l’ACB l’Unicaja, el Tenerife i el Múrcia i, curiosament, disputarà la fase prèvia el MoraBanc Andorra, l’última participació europea del qual va ser a l’Eurocopa, competició de l’Eurolliga. Ha canviat de costat. Qui continua pendent de jugar a Europa és el Bàsquet Girona, que ha demanat plaça. El president de la FIBA Europa és Jorge Garbajosa, que probablement concedirà una plaça perquè els gironins juguin l’Eurocopa FIBA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)