Lliga femenina

La lluita per sobreviure en l’elit del bàsquet estatal

Bàsquet. Lliga Femenina. El Cadí reté Júlia Soler i Anna Palma i tanca la plantilla per al curs que ve amb nou cares noves i un objectiu clar

El Sedis Bàsquet ha deixat la feina feta abans de les vacances d’estiu. El club, que des del mes de maig presideix Pere Ribes, ja ho té tot a punt per afrontar una nova temporada a Lliga Femenina Endesa, en la qual els reptes seran majúsculs i la competitivitat ferotge.

L’equip, que la temporada passada es va salvar en les darreres setmanes de competició en un partit apoteòsic guanyant el Gran Canària amb rècord de pròrrogues, afrontarà el curs vinent amb nou cares noves en la plantilla. Tot i això, han aconseguit retenir dues jugadores clau: la banyolina Júlia Soler i la lleidatana Anna Palma. De fet, Soler va ser una de les figures revelació del curs passat, amb una mitjana d’11,3 punts en 27 minuts en pista. Són dirigides per Fabián Téllez, que repeteix al capdavant de la banqueta com a entrenador. Tot plegat en un context en què el canvi de tendència en el mercat basquetbolístic cada vegada més posa en escac projectes com el del Sedis, en un municipi de 12.500 habitants i que juga ininterrompudament a la màxima categoria del bàsquet estatal des de la temporada 2006/07, fa disset anys.

“El nostre objectiu és la salvació”, exposa el director esportiu del Sedis, Aleix Alberich. El directiu veu cada vegada més complicat que l’equip pugui competir amb els grans pressupostos de la lliga, un fet que atribueix al canvi de tendència del mercat: “Cada vegada hi ha més equips que pugen amb pressupostos importants i costa més fitxar jugadores amb la inflació que hi ha. A nosaltres això ens està perjudicant perquè la competència és més dura. La sort que tenim és que el club s’ha guanyat el prestigi de ser un club trampolí gràcies a jugadores que han passat per aquí i han crescut com a jugadores, com l’Andrea Vilaró i la Irati Etxarri.”

El motiu d’aquesta inflació, explica Alberich, és el canvi de normativa WNBA, que obliga les jugadores americanes amb més de dos anys a la lliga a tornar als Estats Units quan comença el training camp (finals d’abril). Aquest fet ha alterat el mercat europeu, en què grans clubs han passat a cercar figures d’Europa o Austràlia. “Ara els clubs grans aposten per jugadores joves nacionals com Iyana Martín (Avenida) i Helena Pueyo (Saragossa). Són jugadores que venen directament a equips grans i això ens perjudica molt perquè pel que fa a salaris no arribem i pel qe fa al projecte esportiu tampoc”, incideix Alberich, que explica que per això el club aposta per figures emergents com Bella Murekatete i Kiki Jefferson.

Tot i les amenaces, el Sedis té clar que el seu projecte és únic. “La Seu és una bombolla, no és una gran ciutat, al principi costa, però aquí es poden dedicar 100% al bàsquet i això les afavoreix”, conclou Alberich.

Bases i escortes
Regina Aguilar (Celta) 1,71m (1997)
Violeta Verano (Texas A&M) 1,75 m (2001)
Vanesa Jasa (Riga) 1,78 m
(2003)
Aleres
Júlia Soler (Sedis) 1,81m (2001)
Ana Mandic (Piestanske) 1,80m (2001)
Kiki Jefferson (Louisville) 1,85m (2001)
Azana Baines (Pirates) 1,85m (1880)
Anna Palma (Sedis) 1,85 m (2000)
Pivots
Sona Svetlikova (Herner) 1,86 m (1999)
Marina Mata (Cougars) 1,87 m (2005)
Bella Murekatete (Cougars) 1,91 m (2000)
Tècnic Fabián Téllez
Ara els clubs grans aposten per jugadores joves nacionals i això ens perjudica molt
Aleix Alberich
Director esportiu del sedis
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)