Més bàsquet

A Espanya se li escapa l’or

Bàsquet 3x3. L’equip perd contra Alemanya (17-16) en un final de partit ajustat i aconsegueix una medalla de plata històrica

Nit històrica a París. La selecció femenina de 3x3 es va penjar una medalla de plata, la primera d’Espanya en aquesta disciplina que es va estrenar a Tòquio. L’equip format per Sandra Ygueravide, Vega Gimeno, Juana Camilion i Gracia Alonso de Armiño va vorejar l’or, però dues pilotes perdudes i un triple de Sonja Greinacher quan el marcador estava empatat van ser una sentència inassumible.

Espanya va començar remant contra corrent però va aixecar un 3-0 desfavorable per col·locar-se al davant en el marcador gràcies a l’encert de Vega Gimeno, que a finals de temporada va anunciar la seva retirada un cop s’acabin els Jocs de París.

La rapidesa a l’hora d’anotar del conjunt espanyol va desconcentrar les teutones, que van arribar a perdre de quatre (8-12). Un triple de Sonja Greinacher ajustava les coses quan faltaven tres minuts i Elisa Mevius posava el cor de la banqueta espanyola en un puny. Amb el partit empatat (15-15) i quaranta segons de marge, Greinacher va castigar una pilota perduda i va avançar Alemanya amb un triple. La reacció de Camilion va permetre retallar distàncies (17-16) i Armiño no va tenir fortuna amb el tir que hauria d’haver empatat el partit. Espanya es va penjar una plata que, amb el temps, serà un record daurat.

BRONZE AMERICÀ

Els Estats Units van aconseguir la medalla de bronze derrotant el Canadà (13-16)

Comencen els quarts de final 5x5

C.J.

El bàsquet 5x5 masculí arranca avui la jornada unificada de partits de quarts de final. L’Alemanya de Dennis Schröder obre la jornada contra la Grècia de Giannis Antetokounmpo (11 h). La Sèrbia de Nikola Jokic haurà de derrotar a l’Austràlia de Josh Giddey (14.30 h), a les 18 h l’equip dirigit pel català Jordi Fernàndez (Canadà) intentarà amargar la festa als amfitrions i, finalment, els Estats Units-Brasil tancarà el dia (21.30 h). Els partits de quarts de final femenins seràn dimecres i Espanya reeditarà la final de l’Eurobasket jugant contra Bèlgica (14.30 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)