Lliga catalana

Amb el peu esquerre

L’Spar Girona queda en blanc en el tercer quart de la final, de la Lliga Catalana Femenina encaixa un 22-0 i allarga així la sequera de títols

Les baixes i el desgast no justifiquen el desencert ni la falta de lideratge de l’Uni

Cadí la Seu 68 Spar Girona 55

CADÍ LA SEU:Soler (5), Aguilar (2), Baines (13), Jefferson (9), Murekatete (16) –cinc inicial–; Jasa (12), Palma (1), Svetlikova (2), Verano i Mandic (8). 15/34 de 2, 6/14 triples (3 Jasa i 1 Soler, Jefferson i Mandic), 20/28 tirs lliures, 43 rebots (8 Palma), 14 assistències (4 Soler) i 88 de valoració (19 Murekatete).SPAR GIRONA:Lundquist (13), Canella, Guerrero (6), Touré (6), Hristova (17), –cinc inicial–; Jakubcova (2), Ygueravide (8), Cargol i López (3). 17/49 de 2, 5/22 triples (2 Ygueravide i 1 Lundquist, Hristova i López), 6/9 tirs lliures, 37 rebots (8 Touré), 8 assistències i 37 de valoració (15 Lundquist).PARCIALS:15-13, 12-20 (27-33), 24-3 (51-36) i 17-19 (68-55).

Torpede a la línia de flotació del de nou renovat projecte de l’Spar Girona, amb la segona derrota seguida en la final de la Lliga Catalana Femenina contra el Cadí, que enllaça el seu quart títol –en té set– i que impedeix al conjunt gironí posar fi a la sequera de títols. D’aquí a quinze dies farà dos anys de la supercopa, la setmana després que el Barça CBS deixés amb un pam de nas l’Uni en la semifinal de la competició nacional, de la qual era l’amfitrió. Perquè el club tenia previst retirar el dorsal de Laia Palau en la final, però va encaixar la primera derrota contra un equip d’Isaac Fernández –l’alternativa a Roberto Íñiguez si decidia no seguir–, relleu de Fabián Téllez al Sedis amb la pretemporada en marxa. La barcelonina va ser l’última a alçar el títol català (2020) i, sense ella, només María Araújo a Vitòria, abans de la prèvia de l’Eurolliga, ha aixecat un dels trofeus que hi ha a les vitrines de Fontajau.

Mala peça al teler

Encara amb Chloe Bibby lesionada, fa una setmana en el seu segon amistós, i Maya Caldwell i Natasha Mack a la WNBA, Carol Guerrero va ser l’única interior de què va disposar Íñiguez, perquè Iva Jakubcova no va sortir en la segona meitat, quan l’Uni es va enfonsar: 22-0 i una sola cistella, el triple d’Ygueravide quan el Sedis ja tenia el partit coll avall. La intensitat defensiva amb què el Cadí –només hi continuen Anna Palma i Júlia Soler– va tornar dels vestidors va ser el forat per on va entrar l’aigua. Klara Lundquist –11 punts i 14 de valoració en la primera meitat– no anotava els seus tirs i, a l’altre costat, era Baines qui liderava el 8-0. El primer temps mort d’Íñiguez en el tercer quart era amb 35-33 (Palma, 1/2 tirs lliures), i el segon, en el mateix període i amb 0/13 tirs (44-33), quan era la base valenciana qui no deixava d’intentar-ho, encara sense encert (1/5, ella; 1/18, l’equip en el quart).

El vitorià ja recorria a la pausa a 4:07 per acabar el primer quart (9-7) pels problemes en el rebot (4-3 a l’anella defensada per l’Uni). La societat Soler-Murekatete, MVP, començava a donar fruits (2-0, 9-7 i 11-11) i, malgrat que l’Spar dominés el segon quart, amb un 0-7 (21-25 Guerrero) i concedint només dues cistelles en joc –21-18, triple de Mandic i 26-31 Murekatete amb addicional fallat (2/7 lliures en la mitja part, 4/9 al final)– que li permetien enfilar els vestidors amb la màxima (27-33, Hristova assistida per Lundquist), el conjunt gironí deixava entreveure el desgast de la semifinal de divendres a la nit i una falta d’energia que el rival aprofitaria després de la represa. Jasa, de 6,75 m, establia la vintena a 7 i mig per acabar (58-38) i Hristova amb 8 punts (62-50 a 3:29, temps mort del Cadí) liderava l’intent de remuntada de l’Uni, l’últim argument del qual era Ygueravide a 1:14 amb el seu cinquè punt seguit (66-55, triple).

Hi ha algú?

L’Estudiantes, botxí de l’Uni en els quarts en la darrera edició de la copa –en l’anterior ho va ser el Gernika, en els dos casos amb l’Uni devastat per les lesions–, aquest dijous a Sant Andreu de Llavaneres tanca l’agenda d’amistosos de l’Spar, que obre la lliga el dia 5 precisament a la Seu, on han fet tants fitxatges com al Girona, nou. Sí que es disposarà de Berta Ribas, inèdita en aquesta Lliga Catalana, mentre que Aina Cargol va jugar 6 minuts ahir –com Jakubcova, tampoc va sortir en la segona meitat– i 11 divendres. Lundquist i Ygueravide, que s’estrenava en la semifinal amb el Joventut, s’hauran de repartir la posició que fins ara està més ben coberta. Canella, Hristova i Touré suposen un pas endavant en clau física sempre que juguin al perímetre i no a dins, i quan arribin les jugadores que aquesta nit tenien el primer partit dels quarts al play-off, que tot fa pensar que no superaran, s’hi hauran d’adaptar.

El cansament de la segona part ens ha perjudicat. N’hem d’aprendre i arribar als finals de la millor manera possible
Carolina Guerrero
Aquest tipus de victòria ens ajuda i ens reforça en aquest procés de construcció en el qual ens trobem
Isaac Fernández
Havíem de creure que podíem guanyar. L’equip és nou i estem en construcció però treballem en la bona línia
Júlia Soler
0
minuts
de Jakubcova en la segona meitat. La pivot (1,96 m) en va jugar 2 en el primer quart (2 punts i 1 rebot) i 3 en el segon (0 i 1).
2
antiesportives
assenyalen al Cadí, en el segon quart (21-18) i en l’últim (58-40). En el primer quart, 2 faltes, una de les quals en atac.
3
punts
anota l’Uni en el 3r quart: triple d’Ygueravide (49-36) quan faltaven 17 segons. La capitana, 0/4 de camp i l’equip, 0/17.
5
derrotes
en menys de dos anys amb Isaac Fernández a la banqueta rival entre la competició nacional (2/3) i l’estatal (3/5).
Patrocini

“L’equip s’ha diluït i això no ens pot tornar a passar”

“Tothom ha vist un equip, després del descans, sense energia, ni focus ni rebot; que s’ha diluït del tot i que s’ha col·lapsat. S’han de trobar les raons: això no ens pot passar”, sintetitzava Roberto Íñiguez un cop acabada la segona final que disputa amb l’Spar Girona, la primera des que va guanyar-hi la Lliga Femenina, el 2015. “Hem de tenir molta més personalitat i, malgrat la situació en què ens trobem, fer-ho molt millor”, reivindicava el tècnic, que assenyalava: “És responsabilitat de totes: staff, jugadores...” Sobre el tercer quart, hi aprofundia: “No hem tingut energia ni concentració, ni hem pres les decisions correctes ni hem lluitat com en els primers 20 minuts en rebot, accions d’un contra un... Tot ho hem fet malament, des que ha començat la segona meitat fins que s’ha acabat el tercer quart.” I sentenciava: “Em preocupa que quan el partit es complica i s’ha de reaccionar, ho fem malament.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)