ACB

Condicionats i motivats

El Bàsquet Girona rep el Coviran Granada a Fontajau (20.45 h) amb ganes de sumar una altra victòria però minvat per les lesions musculars de Sergi Martínez i Juani Marcos

El Bàsquet Girona rep avui (20.45 h) el cuer de la competició amb un equip farcit de baixes i que té el gran repte de consolidar la seva identitat. El tècnic del conjunt gironí alertava ahir en roda de premsa que l’equip de Pablo Pin és més perillós del que indiquen els seus resultats. “Pablo Pin és molt bon entrenador, té coses diferents i aquesta plantilla no té res a veure amb la plantilla de la temporada passada. Té més armes que l’any passat, és una plantilla més profunda i esperem un partit dur”, indicava el tècnic, que hi afegia: “Ells tenen la necessitat d’aconseguir la seva primera victòria. Hem d’estar preparats i hem de posar-hi energia per arribar al final del partit amb possibilitats de guanyar. I això passarà per la defensa i pel control del rebot.”

A més a més, Katsikaris remarcava que el balanç de derrotes dels granadins no pot fer badar l’equip. “Els ha tocat a les dues primeres jornades contra dos equips amb molt de talent i físics (Barça i Unicaja), però això no reflecteix la seva qualitat. És un equip que té molt de talent i té experiència a l’ACB.” Per tot plegat, el grec remarcava que les possibilitats de victòria depenen de la defensa. “Les claus del partit són la intensitat que hi hem de posar durant 40 minuts. Hem d’aconseguir que no se sentin còmodes i cal controlar el rebot”, reiterava l’hel·lè, que subratllava les tasques pendents: “Vull que millorem en atac. Hi ha maneres de trobar millors tirs i de millorar el nostre percentatge de tres.”

Baixes sensibles

La primera victòria del Girona aquest any, segellada diumenge passat contra el Manresa, va ser agredolça. Les lesions de Juani Marcos (vuit setmanes de baixa) i Sergi Martínez (cinc setmanes de baixa), tots dos figures importants en defensa i en atac i amb lesions musculars, han deixat l’equip en quarantena. “Tots dos estan... desanimats. Són dues lesions musculars, cal que facin la millor recuperació possible i de moment seguim amb la plantilla que tenim. L’Albert Ventura ens ajudarà en els entrenaments, perquè ens falten dos jugadors importants, però no volem carregar els jugadors de la plantilla i, per tant, és important cuidar la gent, però anem curts amb entrenaments i rotació”, explicava Katsikaris. El tècnic hi afegia que, per ara, no es preveu l’arribada de més incorporacions: “Continuarem amb la plantilla que tenim i esperem també que alguns facin un pas endavant. Som un projecte jove i sé que alguns jugadors creixeran durant la temporada. La rotació dels exteriors serà més curta, Mindaugas [Susinskas] pot jugar de 3 i col·lectivament intentarem tapar forats”, afirmava.

Per afrontar aquest daltabaix, Katsikaris assegurava que ha transmès els seus jugadors el seu leitmotiv: anar dia a dia i no mirar més enllà. “Això és una marató. El més important és el pròxim rival, i prou”, concloïa.

4
victòries
del Girona sobre el Granada en les dues temporades precedents, la 2022/23 i la 2023/24.
450
partits
de Pere Tomàs a l’ACB. El mallorquí sumarà el seu partit 451 contra el Girona a Fontajau.

Katsikaris vol arribar als 200 triomfs a l’ACB

Fotis Katsikaris podria sumar aquest dissabte el seu triomf número 200 a l’ACB. El tècnic reconeixia en roda de premsa que la xifra posa de manifest l’entrega i l’experiència de tots aquests anys. “Són molts anys, molts partits i estic content dels equips que he entrenat. És una satisfacció com a professional poder arribar fins aquí. Tinc molta il·lusió per fer una bona temporada i aconseguir el màxim nombre de victòries possible aquí a Girona”, afirmava. El grec suma, per ara, 366 partits i 199 victòries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)