Lliga femenina

La teoria de la relativitat

L’Spar Girona, que ahir al migdia va arribar d’Erevan, rep demà el Ferrol a Fontajau (17 h), on no juga des del 2 de maig, quan va superar l’Avenida per 73-61

L’expedició de l’Spar Girona va arribar del seu primer desplaçament europeu ahir al migdia, havent superat per 57-112 l’Erevan en l’estrena en la competició continental per desè any seguit. Un viatge a la capital d’Armènia que, més enllà de la distància recorreguda, serà recordat per haver establert el sostre d’anotació en partit oficial del primer equip de l’Uni, que aquest exercici celebra el seu vintè aniversari. L’equip havia sortit dimarts al matí, i avui farà l’únic entrenament específic focalitzat en el primer partit a casa, demà a la tarda contra el Baxi Ferrol (17 h), després que una part de la plantilla fes recuperació, ahir.

Ordenat el context espacial, queda el temporal. Perquè el de demà serà el primer dia de partit a Fontajau per al conjunt gironí des del 2 de maig, en l’anada de la semifinal de la lliga amb l’Avenida (73-61) que les castellanes van acabar capgirant al cap de tres dies a Salamanca (82-51). Era el cinquè triomf seguit en la lliga com a local, des del 63-66 contra les blaves el 10 de març en el Partit de Totes i quatre dies abans de la derrota contra el Besiktas per 66-68 en la tornada de la semifinal de l’Eurocopa (81-60 a Istanbul).

El Ferrol, que dimecres també s’estrenava en la segona competició europea, en el cas del conjunt gallec i a diferència de l’armeni havent superat l’eliminatòria prèvia (47-89 i 89-45 contra el Battipaglia italià), arribarà a la cita amb Gala Mestres com la primera MVP de la jornada (29 de valoració amb 18 punts, deu rebots i quatre recuperacions) en la lliga i havent cedit contra el Galatasaray per 66-83, malgrat el 57-51 amb què començava l’últim quart contra l’equip que l’Spar va eliminar el curs passat en l’Eurocopa en els quarts de final.

Comptagotes

El de demà serà el primer dels dos partits a casa en quatre dies per a l’Uni, que dimecres que ve rep el Campobasso en la fase de grups de l’Eurocopa. I el primer dels quatre que té aquest mes d’octubre, perquè després rebrà la seva pedra a la sabata la temporada passada, l’Araski (0-2 de balanç amb Laura Antoja a Girona i Roberto Íñiguez a Vitòria) el dia 27 i el seu rival abans-d’ahir, l’Erevan, per Sant Narcís. Entremig, la coincidència de la competició estatal i l’europea ha forçat el canvi d’horari de la visita a l’Ardoi a Pamplona, prevista per divendres de la setmana que ve (20.30 h) i que es disputarà el diumenge dia 20 al migdia (12 h) a Arrosadia, on l’Uni no juga des del 6 d’abril del 2013 contra l’Obenasa –78-73 amb María Asurmendi ara a l’actual conjunt navarrès i que s’estrena en l’LF com a ascendit aquesta temporada–, en el segon partit dels quarts de final de la lliga, al millor de tres.

El cinquè compromís de l’equip gironí davant la seva afició ja serà després de l’aturada per la finestra FIBA, la primera de les dues que hi ha, amb la visita del Jairis, que entrena Bernat Canut, el 14 de novembre. L’equip murcià, també debutant a Europa, com l’anterior i el següent rival de l’Spar, també va començar el curs europeu amb un tortell: 101-54 contra el Panathinaikòs, amb 18 punts i onze assistències (30 de valoració) d’Aina Ayuso i 11 punts en 15:42 de Morgan Bertsch; en l’equip inicial i la segona que menys va jugar per ser la cinquena més valorada (11) del seu equip. La seva substituta a la plantilla gironina, Chloe Bibby, va ser la novena a Erevan amb 10 en 6:47.

23
setmanes
sense partit de l’Uni a Fontajau, on encadena 5 triomfs i on no perd des del 14 de març.

Natasha Mack, intervinguda als Estats Units

La pivot de les Phoenix Mercury (1,93 m, 1997), a qui l’Uni va fitxar perquè fos la referència en el joc interior, en rebots i en intimidació, ha passat aquesta setmana per la sala d’operacions i el club espera rebre els informes mèdics que determinin el seu període de recuperació. Mack, que té passaport montenegrí i no ocupa plaça d’extracomunitària –són Maya Caldwell i Chloe Bibby– va manifestar la seva intenció de complir el contracte amb l’Spar Girona, el més important que ha signat a Europa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)