Lliga femenina

Tornen les nits europees

Fontajau acull el primer partit europeu de la temporada rebent la visita de La Molisana Campobasso aquest vespre (20 h) amb ganes d’il·lusionar i continuar creixent

Tornen les nits europees a Fontajau. L’Spar Girona juga aquest vespre (20 h) el primer partit d’Eurocopa a casa. El rival a batre serà La Molisana Campobasso, un equip d’un municipi del sud d’Itàlia de poc més de 50.000 habitants i que ha arrancat la lliga amb tres victòries en tres partits, seguint el rastre del Famila Schio. Les italianes també van fer els deures en el primer partit d’Eurocopa (72-65) contra l’NKA Pecs hongarès, en què juga una cara coneguda de l’Uni, la pivot Julia Reisingerova.

Les gironines, per la seva banda, arriben a la cita amb tres victòries en els tres primers partits que avalen un bon inici de temporada que van començar amb la victòria en lliga contra el Cadí la Seu (77-80) i van prolongar amb l’exòtic triomf a Armènia (57-112), tot plegat amenitzat amb un altre triomf aquest cap de setmana contra el Baxi Ferrol (78-68). De fet, el Girona va ser l’equip que va sumar més punts en la primera jornada de la segona màxima competició europea i va aconseguir la segona victòria més contundent, només a darrere del 111-34 del Szekszárd hongarès a l’STIHL grec. A més, en el partit a Armènia de l’Uni, set jugadores van finalitzar amb dobles dígits de punts, amb Borislava Hristova com a màxima anotadora (21), i nou de les 10 jugadores de Roberto Íñiguez arribant als 10 punts de valoració.

No val a badar

Tot i que l’Spar Girona parteix, a priori, amb un punt d’avantatge en el proper duel i amb una Chloe Bibby en un pletòric estat de forma (va anotar 29 punts en la victòria amb el Ferrol), el tècnic de l’equip català va alertar en la roda de premsa prèvia al partit que caldrà estar a l’aguait. “Penso que el grup es decidirà entre el Pecs, el Campobasso i nosaltres. I per això els partits de casa són molt importants, és un grup dur i penso que hi pot passar de tot”, va assegurar el tècnic. Íñiguez va afegir-hi: “Crec que és un equip que ha començat molt bé, és molt sòlid i encara que agafis distància sempre torna al partit. Han guanyat els tres partits de la lliga italiana i per a nosaltres aquest serà un partit molt important.”

L’entrenador va reconèixer que era un alleugeriment deixar endarrere el llarg desplaçament que va implicar arribar fins a Armènia en el primer partit europeu de la temporada. El vitorià tampoc volia sentir parlar de valoracions d’inici de curs i va subratllar que encara queda molt camí per fer: “Això només ha començat. Continuem treballant, tenim molt marge de millora encara i tampoc vull que pensem que perquè hem guanyat ja està tot fet. Jo sé tot el que falta i sé també que en qualsevol moment podem tenir un ensurt. Jugar les dues competicions requereix un esforç gran”, va remarcar.

‘In crescendo’

Una de les supervivents de la temporada passada, Marta Canella, va exposar en roda de premsa que la construcció de l’equip segueix els seus passos tot i el gran nombre de canvis en la plantilla. Per ara el registre és positiu: “Estem contentes perquè no era fàcil i els partits han anat sortint, amb bons moments de joc. Crec que ara falta mantenir la solidesa que estem buscant”, va afirmar la gallega.

Sobre el rival d’aquest dimecres, que disposa d’interiors amenaçadores, la jugadora va analitzar que l’equip no es podrà confiar. “Hem tingut poc temps per preparar el partit però crec que tenim les coses clares. És un rival complicat perquè potser per dins van millor físicament i caldrà treballar”, va afegir-hi. La plantilla tindrà la baixa d’Ainhoa López. La júnior Aina Cargol s’afegirà a la convocatòria.

És un equip que ha començat molt bé la temporada, és un grup sòlid i sempre torna al partit
Roberto Íñiguez
Hem tingut poc temps per preparar el partit però tenim les coses clares. És un rival complicat
Marta Canella
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)