ACB

Inici amb el peu esquerre

Bàsquet. ACB. El Girona lidera el rànquing d’equips amb el percentatge més baix en tirs de 2 (45,2%) i la valoració més desafortunada (57,8)

Les sensacions del Bàsquet Girona no són bones. Tres derrotes en quatre partits, les dues darreres de més de 25 punts, han exposat el que representa el pitjor inici del club d’ençà que va pujar a l’ACB. Els gironins tenen una mitjana d’anotació de 69 punts i n’encaixen 86,75 per partit; també encapçalen el rànquing d’equips de la lliga amb el pitjor percentatge d’encert en tirs de 2 (45,2%), la pitjor valoració mitjana de la lliga (57,8) i el nombre més baix d’assistències per partit (12,3).

La baixa de l’aler i capità Sergi Martínez (22 minuts de mitjana en pista), així com la del base Juani Marcos (va jugar 24 minuts el primer partit i es va lesionar en trepitjar pista en el segon), ha deixat al grup en una situació d’afebliment en comparació amb la resta de plantilles de l’ACB. Una situació ja per si sola delicada i que s’agreuja tenint en compte que aquest és també l’equip més jove de la lliga (24 anys de mitjana). Tot plegat va fer que el club incorporés temporalment l’escorta Albert Ventura (1992, 1,92 m), que val a dir que ha fet pujar la mitjana d’edat (dels 24,4 als 24,9 anys).

Tot plegat representa un maldecap per al tècnic, Fotis Katsikaris, que encara en té per tres setmanes per poder recuperar Martínez i sis per a la possible reincorporació de Juani Marcos. De fet, el grec es va mostrar afectat després de la derrota del cap de setmana passat al Wizink Center. L’hel·lè va reconèixer en roda de premsa que era la primera vegada que encaixava dos correctius consecutius tan durs: “No és gens fàcil i el que estic fent i parlant amb els jugadors és que creguin més en ells mateixos, que tinguin més confiança.”

Els antecedents

En els dos cursos precedents a l’actual, els inicis de curs han estat amb escenaris diferents. La temporada de retorn a l’ACB (2022/23), amb Aíto García Reneses al capdavant, l’equip tenia una mitjana d’anotació de 69,9 punts i n’encaixava 83 per partit. Va arrencar amb quatre derrotes consecutives, fins que va esmenar el maldecap amb dos triomfs consecutius, primer contra el Betis i després contra l’UCAM.

Una història que no té res a veure amb la del curs passat. Amb Salva Camps a la banqueta, el club va començar amb un balanç de tres victòries consecutives que haurien pogut ser quatre si el Madrid no hagués aixafat la guitarra en la quarta jornada celebrada a Fontajau. Tot plegat amb una mitjana de 88,25 punts anotats per partit i 83,2 d’encaixats.

Queda clar, doncs, que hi ha marge de millora.

PUNTS ENCAIXATS

En els primers 4 partits el Girona ha encaixat una mitjana de 86,75 punts en contra

PUNTS ANOTATS

La mitjana d’anotació dels primers 4 partits (69) és la més baixa de l’ACB

El calendari del Bàsquet Girona

L’ACB no s’atura i el Bàsquet Girona haurà de buscar solucions. L’equip torna a jugar a casa aquest dissabte (18 hores) on rebrà la visita de l’UCAM Múrcia. Els de Sito Alonso, que van arribar a la final dels play-off la temporada passada, no han guanyat mai a Fontajau i són desens amb un balanç de 2 victòries i 2 derrotes. De Girona l’equip viatjarà a Badalona (2 de novembre), acte seguit rebrà al Bilbao a Fontajau (10 de novembre), es desplaçarà fins a Gran Canària (17 de novembre) i tancarà el mes de novembre amb la visita del Morabanc Andorra (30 de novembre). Un partit on, si es compleixen els terminis de recuperació anunciats pel club, Sergi Martínez podria jugar i Juani Marcos estaria al caure. Tot i que inicialment el club va indicar que no preveia més incorporacions, caldrà veure com evoluciona tot plegat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)