La concessió, clau de futur
El projecte. El Bàsquet Girona, amb deu anys de vida, pensa a llarg termini i té com a eixos prioritaris poder explotar el pavelló de Fontajau i l’aliança amb l’Uni més enllà del planter
La concessió d’ús del pavelló de Fontajau és la gran clau de futur del Bàsquet Girona, juntament amb el lligam amb l’Uni Girona, amb el qual ha anat consolidant el projecte del planter amb la idea d’anar més enllà, tot i que les negociacions no es van concretar en cap acord concret l’any passat. De fet, són dues claus de futur que van lligades, perquè és inviable pensar que l’Ajuntament pugui aprovar una concessió a un dels clubs professionals que competeixen al pavelló sense tenir ben coberta la continuïtat de l’altre. El Bàsquet Girona veu molt bona sintonia amb l’Uni, més enllà de la fórmula que acabin trobant per unir estructures.
La concessió municipal –fórmula amb què treballa el Girona FC a Montilivi– permetria explotar el pavelló, tant per millorar les experiències els dies de partit com per explorar-hi més possibilitats d’oci, per generar ingressos. Un dels handicaps és que a Fontajau hi cohabiten altres clubs, com el Fontajau de bàsquet o l’Associació Girona-Judo –a més d’altres activitats, tant les programades com les puntuals. L’Ajuntament, amb dèficit d’instal·lacions, projecta la construcció d’un nou pavelló a Palau. El Bàsquet Girona, de fet, s’avindria, a l’hora de pactar la concessió, a incloure-hi la cessió del pavelló a altres entitats fins que no tinguin nous espais, per no perjudicar-les.
L’ampliació es demora
Conscient que la concessió té encara recorregut per fer-se realitat, el Bàsquet Girona tenia la previsió de fer créixer aquesta temporada mateix la capacitat del pavelló en unes 400 persones, amb unes graderies retràctils. Els tràmits burocràtics, però, estan retardant la instal·lació, que es demorarà com a mínim fins a la primavera, si no és que ja s’ha de pensar directament en la temporada que ve. El club té llista d’espera d’abonats.