ACB

BÀSQUET / LA COPA

Pesic i Messina es tornen a creuar

El serbi va vèncer l'italià en la final de l'Eurolliga del 2003; l'últim duel, a Rússia

Madrid contra València i Ettore Messina contra Svetislav Pesic. Dos peixos grossos de les banquetes que buscaran avui el passaport en la primera semifinal de la copa (18.00 h). Una semifinal que mai abans s'havia produït entre madrilenys i valencians.

Messina i Pesic reviuran avui vells enfrontaments, com ara el que van protagonitzar en la final del 2003 al Sant Jordi. Aleshores l'italià dirigia el Benetton de Treviso i el serbi, el Barça, i li va guanyar la partida aconseguint la primera Eurolliga de la història per als blaugrana (76-65). La resta de duels entre els dos tècnics també pertanyen a la competició continental i a la lliga russa. Aquell mateix curs 2002/03, també es van enfrontar dues vegades en la primera fase de l'Eurolliga –un triomf per a cada un–, mentre que també es van trobar en el Top 16 de la temporada següent, la 2003/04 (amb dos triomfs per a l'italià). Els dos últims duels, en la lliga russa, el curs 2007/08, amb Messina al CSKA i Pesic al Dinamo de Moscou (1-1).

El València afronta la semifinal amb unes credencials excel·lents, no només pels resultats amb Pesic a la banqueta (11-2 a l'ACB), sinó per les sensacions que transmet, d'equip sòlid i de recursos. Els blancs també estan en dinàmica guanyadora, però per contra semblen tenir més problemes per resoldre els partits. A més, tota la pressió estarà damunt seu, per les urgències de títols –des del 2008 que no guanyen res–. El València, per la seva banda, vol tornar a una final de copa 5 anys després de la que va perdre contra el Baskonia (85-80).

Aquest curs, els dos equips es van enfrontar en la lliga, encara sense Pesic al Power, i els blancs van vèncer per 75-63. Ara, però, les coses han canviat molt i el partit d'avui promet, i molt. «El canvi d'entrenador està clar que ha influït; mentalment han millorat molt», va apuntar ahir Pablo Prigioni, mentre que Suárez tindrà feina extra per aturar Víctor Claver (32 de valoració als quarts): «Està en un gran estat de forma i hem de defensar-lo al millor possible.» Un Claver que té clar la fórmula del bon joc dels taronja: «L'equip està unit.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)