ACB

Passa el Barça; lloable Penya

El campió de copa fa bo el seu potencial, però es troba amb un DKV descarat

El fons d'armari blaugrana s'erigeix en botxí dels verd-i-negres

Partidàs de Ndong (25 de valoració) i 60 punts de la banqueta dels de Pascual

Els blaugrana buscaran avui un lloc en la final contra el Caja Laboral

En el minut 28 el matx és obert (52-51); però el Barça, superior, prem l'accelerador

EL PITJOR
MASSA CÀSTIG PER AL DKV
Els 20 punts finals potser van ser excessius per com va anar el matx.
EL MILLOR
LA BANQUETA DEL BARÇA
60 punts dels 86 de l'equip van ser seus, amb Ndong estel·lar.

Es va complir el guió, tot i que no exactament fil per randa com indicaven els pronòstics. La situació antagònica dels dos equips, la diferència de potencial i els precedents més recents, apuntaven un partit plàcid per al Regal Barça, però no va ser així, perquè la Penya, sense complexos, no es va donar per vençuda fins a l'últim quart. Aquí, però, va acabar pagant el desgast contra l'inacabable fons d'armari dels Barça. La banqueta blaugrana, que va fer 60 dels 86 punts de l'equip –amb un Ndong excels (18 punts i 9/11 tirs, 4 rebots i 25 de valoració)–, va ser el factor diferencial que va acabar desgastant la resistència dels verd-i-negres, liderada pel descarat Josep Franch o la intendència indispensable de Trias (8 punts, 8 rebots i 6 assistències). Al final, però, al DKV se li va acabar la benzina, mentre el Barça té reserves de sobres, amb rotacions constants (repartint molt els minuts) i sense necessitat del concurs de les seves grans estrelles, com Ricky (llastrat per les faltes o Navarro (9 punts però 2/7 tirs de camp). No va fer falta, per la gran quantitat de recursos dels blaugrana, que avui se les heuran amb el Caja Laboral a semifinals. Per la seva banda, la Penya tornarà a Badalona amb un càstig potser excessiu (20 punts de diferència), però amb millors sensacions que les del partit de fa una setmana contra l'Estudiantes.

Sada.

El 7-0 de sortida amb què es va presentar el Barça feia témer el pitjor per als interessos de la Penya, però no va ser així. Amb Franch com a escorta –i Robinson en la direcció–, creant dubtes amb les alternatives defensives i fidels al seu estil de córrer com uns esperitats en atac, els verd-i-negres van capgirar el guió amb un parcial de 3-14 (10-14 en el minut 5) que va obligar Xavi Pascual a avançar les seves habituals rotacions (en el primer quart ja havia utilitzat 11 dels 12 jugadors, tots menys Ndong). Un factor que va començar a fer la diferència, perquè va ser clau l'entrada de Sada per un Ricky amb dues faltes. El base, omnipresent, sempre motivat contra la Penya i intens com ningú, secundat per Roger (6 punts), van girar la truita (24-18), i el Barça va tornar al guió dels pronòstics, tot i patir en el balanç defensiu amb les transicions de la Penya i no trobar encert en els triples contra la zona dels de Pepu (3/12 en el descans). No li va fer falta, perquè va saber trobar l'escletxa dividint la zona amb penetracions i donant pilotes interiors a Ndong. El pivot (8 punts en el segon quart) va comandar la primera estrebada seriosa dels de Xavi Pascual, amb un parcial de 8-0 (del 29-25 al 37-25, màxima diferència blaugrana). La Penya va reaccionar tímidament (37-31), després d'una esmaixada d'un actiu Hosley, però McDonald no podia superar la intimidació de Ndong (7 punts però 3/10 tirs) i en el descans el Barça va tornar a ampliar el seu marge de seguretat (43-33).

Després de la represa, Ricky va tornar, però ahir no era el seu dia, i la quarta falta el va tornar a enviar a la banqueta. I el Barça va tornar a dubtar, cosa que va aprofitar Josep Franch (8 punts) per revolucionar el matx (52-51 després d'una esmaixada en contraatac de Trias). El partit era inesperadament obert, però Xavi Pascual va demanar temps i el Barça va dir prou. Ndong, infal·lible, Sada, amb un tap sobre Jelinek, i Ingles, amb un triple, van tallar de soca-rel la reacció (58-52) i la Penya, finalment, va claudicar. En l'últim quart, els triples Ingles i Lakovic i la tirania de Ndong van continuar fent estralls (11-0 de parcial i 75-58) i ja es va revelar l'evidència que aquest Barça menja a part.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)