ACB

BÀSQUET / LA COPA

Partidàs basc

Vasileiadis, l'MVP del matx (31 punts), va fallar el triple per anar a la pròrroga a 11 segons del final

Patint molt més del que s'esperava, però un any més no hi va haver sorpresa i el derbi basc va tornar a caure del costat dels de Vitòria. El Bilbao, irregular durant la temporada, va tornar a mostrar dues cares durant els quarts. La màquina del Caja Laboral va tardar en aparèixer, però quan ho va fer va ser letal. En els primers minuts, el Bilbao, instal·lat en moments en una defensa en zona, va aguantar mentre Mumbrú –dos triples seguits– va estar fresc en atac, però els d'Ivanovic van llançar un primer avís (30-24). Va haver de sortir al rescat Vasileiadis, que amb dos triples consecutius i una esmaixada impressionant de Warren li retornaven el domini (30-31). Abans del descans, però, Teletovic va exhibir el seu canell i amb San Emeterio van obrir un forat important a un Bilbao ofegat en atac que no trobava ni opcions còmodes d'atac. El parcial de 15-5 va fer que els alabesos se sentissin tranquils (45-36). I amb aquesta tranquil·litat i amb el conjunt de Katzikaris sortint del descans sense la concentració necessària el Caja Laboral ho va aprofitar per fer l'estirada definitiva. Quatre accions de situació de pick and roll –bloqueig i continuació– al joc interior van obrir un forat (55-40). Semblava sentenciat fins que va aparèixer Vasileiadis per fer una exhibició. L'MVP del partit va fer un recital però al final Huertas va sentenciar a 11 segons (74-71) i Vasileiadis va errar el triple que provocava la pròrroga.