Més bàsquet

Les absències malmeten les forces per deposar Espanya

Europeu 2011. La llista de jugadors que no participaran en el torneig de Lituània desvirtua una competició amb Espanya com a única selecció que ha viatjat amb les millors gales possibles

Des del sofà de casa –si la implicació és la correcta– un bon nombre de jugadors seguiran l'Europeu per culpa de lesions, descarts o decisions pròpies. I entre ells, la llista d'homes amb present NBA és també prou extensa. Els seguidors no obliden noms com els de Ben Gordon (Gran Bretanya), Linas Kleiza (Lituània), Mehmet Okur (Turquia), Beno Udrih (Eslovènia), Marcin Gortat (Polònia), Omri Casspi (Israel) o Andris Biedrins (Letònia). Però el cercle no queda reduït a ells. Qui buscarà a les plantilles il·lustres com Ramunas Siskaukas (Rússia), Bostjan Nachbar (Eslovènia), Darjus Lavrinovic (Lituània) o Roko Leni Ukic (Croàcia)?

Pocs aspirants a medalla presenten les seves millors gales. Perdó, Espanya i punt. Sèrbia ha aterrat amb la baixa de l'aler-pivot del Real Madrid Novica Velickovic, que els pot fer prou mal, mentre que Rússia patirà dins la pintura després de la lesió de Sasha Kaun. Pocs centímetres. En la resta de seleccions predilectes en les apostes, les absències són generalitzades, i a mesura que vagin passant els dies es convertiran en una piconadora.

Ningú dubta que els amfitrions, dirigits per Kestutis Kemzura, tenen potencial i afició (en la final de l'Europeu júnior de l'estiu passat a Vilnius 13.000 lituans van animar-los). Però sense Lavrinovic ni Kleiza, lesionats, ni Siskauskas, entre d'altres, la medalla es complica. És cert que en la preparació van ser els únics que van fer baixar Espanya del núvol, però també van perdre cinc dels nou amistosos. Una altra alternativa a medalla és la Turquia d'Ilyasova i Turkoglu. Però ha vist com ha tingut un imprevist d'última hora amb la lesió del Cavalier Semih Erden. Mehmet Okur continua desmotivat, tot i que també s'està recuperant d'uns problemes d'esquena i al tendó d'Aquil·les que li van impedir acabar la darrera campanya amb Utah.

Més i més

França també trobarà a faltar els Diot, Beaubois i Turiaf. A Grècia li passarà el mateix amb una llista llarga com un dia sense pa (Diamantidis, Papaloukas, Tsartsaris, Spanoulis, Schortsanitis...). I Eslovènia, tres quarts del mateix amb Nachbar, Udrih, Brezec, Becirovic, Nesterovic, Vidmar, etcètera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)