Més bàsquet

Moviment migratori

Èxode indeterminat

Cada cop són més els jugadors que s'animen a jugar ara fora dels Estats Units

L'últim ha estat Kirilenko, que se'n va al CSKA

Des que la FIBA va donar autorització, a finals de juliol, perquè elements de l'NBA poguessin desembarcar en altres lligues mentre durés el locaut, el mercat s'ha anat movent. Primer, amb un degoteig preventiu, però l'aixeta s'ha anat obrint els últims dies, veient que les negociacions bilaterals entre franquícies i jugadors no acabaven de desencallar-se. La primera part de la pretemporada ja està cancel·lada i ningú vol córrer el risc que un aixecament sobtat del tancament patronal l'agafi amb els pixats al ventre i fora de forma. Alguns, com ara els germans Gasol, han optat per només entrenar-se en dinàmica professional; d'altres s'han ajuntat a Las Vegas per fer una lliga privada o bé han aprofitat l'avinentesa per competir i omplir-se les butxaques.

De Deron Williams a AK47

Aquest últim cas el complirà a mitges Andrei Kirilenko. L'aler pivot rus (2m05, 30 anys) va arribar ahir a un acord amb el CSKA per tres cursos, amb una clàusula de sortida fins un mes després de l'aixecament del locaut. Kirilenko, però, ha anunciat que donarà tot el que guanyi en el campió rus –va jugar-hi dos anys (del 1999 al 2001)– a la seva fundació infantil Els Nens de Kirilenko. El cas d'AK47 és un dels més rutilants i, si el locaut ho permet, donarà brillantor a l'Eurolliga que arrenca d'aquí a dues setmanes. D'altres que també hi han de competir són Batum (Nancy), Farmar (Maccabi), Gallinari (Milà), Pekovic (Partizan), Rudy (Madrid) i Iliasova (Efes), per posar-ne alguns exemples. L'exblaugrana, però, va assegurar ahir que el seu desig és quedar-se a Turquia –té contracte amb els Bucks– per “jugar la final a quatre d'Istanbul”.

El gran abanderat d'aquest moviment cap al bàsquet europeu és Deron Williams. D-Will, ara mateix el més ben pagat al Vell Continent –percebria 3,5 milions d'euros per tota la temporada–, va fitxar pel Besiktas, un equip sense gran pes en el més alt nivell i que ahir contra tot pronòstic va quedar fora del quadre gran de l'Eurocopa. No tot s'ha reduït a Europa. Un mercat emergent com el xinès, que ja havia temptat il·lustres de l'NBA com ara Marbury, ha posat els seus tentacles en grans figures amb l'al·licient dels diners i també d'una lliga de curt recorregut. Melo Anthony o Curry han flirtejat verbalment amb els oferiments arribats d'Àsia.

Sens dubte, els propers dies podrien intensificar més aquest èxode, o frenar-lo del tot. De moment, la Lega s'ha mogut –a més de l'afer entre el Virtus de Bolonya i Kobe, el Montegranaro ha temptat Bargnani i el Montepaschi, Delfino–, a Austràlia somien en Bogut i en l'Asvel esperen Parker, que és vicepresident i copropietari del club.

ALTRES NOMS
Deron Williams (Nets) Besiktas (Turquia)
Nicolas Batum (Blazers) Nancy (França)
DeJuan Blair (Spurs) Krasne Krilia (Rússia)
Jordan Farmar (Nets) Maccabi (Israel)
Rudy Fernández (Mavs) Real Madrid (ACB)
D. Gallinari (Nuggets) Olimpia Milà (Itàlia)
Ersan Iliasova (Bucks) Efes (Turquia)
Mehmet Okur (Jazz) Türk Telekom (Turquia)
Semih Erden (Cavaliers) Besiktas (Turquia)
N. Pekovic (TWolves) Partizan (Sèrbia)
Boris Diaw (Bobcats) Bordeus (Pro B, França)
L. Barbosa (Raptors) Flamengo (Brasil)
W. Chandler (Nuggets) Zhejiang (Xina)
K. Martin (Nuggets) Xingiang (Xina)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)