ACB

Copa

Històries de l'afició culer

Quasi 10.000 espectadors del Barça donen suport a l'equip i queda clar que hi ha molts seguidors potencials

Aquesta temporada la mitjana al Blaugrana ha estat de 4.631 espectadors; 4.515 en l'Eurolliga

Els 5.000 abonaments que té el club estan venuts

Evidentment, no es pot fer una anàlisi de l'afluència de públic posant com a exemple ni comparant la copa amb qualsevol altre partit de l'ACB o de l'Eurolliga. La copa té una màgia especial, hi ha dramatisme (un guanya, l'altre queda eliminat), l'ambient és impressionant i l'èxit acostuma a estar assegurat. El que sí que crea debat és per què durant tota la temporada, i no només aquesta, el Palau Blaugrana està buit quan, com està quedant reflectit aquests dies, els blaugrana tenen una gran afició al darrere. Com a mínim quant a nombre de potencials seguidors. Per què passa en una ciutat amb més de dos milions d'espectadors? Algunes explicacions hem trobat. D'entrada, és una afició futbolera. Però no és només això. El Barça Regal té una capacitat al Palau Blaugrana per a 7.200 espectadors. 5.000 seients són per a abonats, 1.100 són obligatoris que es posin a la venda en cada partit i 1.100 més no es poden vendre, perquè són de visibilitat reduïda (el pavelló té columnes i no es veu bé el partit). Totes les localitats que hi ha a la venda s'esgoten en quasi cada partit. Els cinc mil abonaments estan ja adquirits. El problema és que no hi van. Majoritàriament, els aficionats del Barça de bàsquet són gent gran i per això en els partits entre setmana no hi van. En l'ACB aquest curs l'assistència de l'abonat és només del 47%. També és cert que si els abonaments no fossin barats segurament molts deixarien de pagar per no anar-hi, però seria una mesura força impopular per a la junta. El que sí que es va intentar fer va ser el que es fa en el futbol: el Seient lliure. El soci que no va al camp posa el seu seient a la venda per al partit. D'aquesta manera se li retorna una part dels diners de l'abonament, el club n'ingressa una altra part i l'aficionat té opció de poder anar a un partit. Però es repeteix un problema. L'abonat és gran i aquestes coses d'alliberar el seient per internet no els és fàcil. La conseqüència és que pel luxe de veure un dels millors equip d'Europa el pavelló és mig buit tot i haver millorat les xifres d'anteriors temporades.

No tornarà al Sant Jordi

Des del club es va confirmar ahir que quan el Palau Blaugrana estigui en obres (es vol ampliar a més de 10.000 espectadors com han fet a Vitòria) per complir amb la normativa, no es tornarà a jugar al Sant Jordi com s'havia especulat. La mort estaria assegurada. Es demanarà una moratòria per seguir al Blaugrana. Les obres han de començar el 2012 i es començaria a jugar el 2015.

L'ACB, feliç amb el Barça en la final

Tothom es posava les mans al cap en pensar en una hipotètica eliminació del Barça en la copa. Si els blaugrana no haguessin arribat a la final, la jornada d'avui no hauria tingut assegurat el ple absolut que en canvi sí que té avui. L'afició del Barça és majoria amb 10.000 aficionats. 600 del Madrid.

5.000
abonaments
té el Palau Blaugrana. Estan tots venuts, encara que la gent majoritàriament és gran i no hi van.
45
per cent
és l'assistència de l'abonat del Barça Regal aquesta temporada al Palau Blaugrana.
5.274
espectadors
és el rècord d'aquesta temporada en la lliga ACB. Va ser contra el Bilbao en la segona jornada de lliga. En els deu partits que s'han jugat només en tres s'ha arribat a 5.000 aficionats.
3 de 7
partits d'Eurolliga
d'enguany disputats al Palau Blaugrana el Barça Regal no ha estat capaç d'arribar a 3.750 espectadors.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)