ACB

Amb urpes i dents

El Barça arriba a la tercera final consecutiva després de guanyar el Caja Laboral en un partit de bàsquet molt intens i amb estones de molt bon joc

Veient el poc encert ofensiu, a excepció de Lorbek, els blaugrana van fer una defensa colossal en l'últim quart, i van deixar el rival en només 5 punts

El Barça Regal es va aferrar a la seva millor arma d'aquesta temporada, la defensa, per guanyar un equip extremadament competitiu, el Caja Laboral, que al final, esgotat per la lluita cos a cos de tot el partit va haver de posar un genoll a terra en l'últim període. La rèmora dels triples, personificada en Juan Carlos Navarro, no va permetre als barcelonistes superar la bona defensa dels vitorians, tancats prop del cèrcol. Lorbek va sortir al rescat en atac, i la feina desgast de la defensa van fer la resta.

El cos tècnic del Barça havia decidit deixar fora del partit Perovic enlloc d'Ingles, absent a quarts, i potser se'n va penedir. El Caja Laboral va decidir apostar fort per la fortalesa dins la zona i amb un Lampe gairebé impecable va fer una arrencada primorosa i va situar un parcial de sortida de 4-12 en els primers quatre minuts. Navarro havia començat a la banqueta i va ser sortir ell i que, tot i no anotar, fiqués la por a les files vitorianes, que van encaixar un parcial de 7-0. La via d'aigua en la defensa blaugrana no només va ser Lampe, ja que San Emeterio guanyava tots els duels que va tenir. Primer amb Pete Mickeal, a qui li va forçar dues faltes, i després amb Rabaseda, que tot just sortir va cometre la primera personal. Entre tots dos, el Caja Laboral va anotar els 14 primers punts que va fer (18 punts al descans). En atac el Barça Regal no estava fi. La defensa del Baskonia, molt intensa, i amb constants ajudes sobre els homes interiors dificultava la fluïdesa i el tir exterior no funcionava (1/4 triples). Va ser, com sempre, Lorbek el referent. Això i el control del rebot (9 a 4), va permetre els blaugrana arribar al final del període amb avantatge després d'un contraatac de Rabaseda (19-18).

En el segon període Ivanovic va apostar fort per Milko Bjelica i aquest, tal com havia fet Lampe –havia marxat amb dues faltes i no va jugar en tot el segon quart– va fer mal als interiors blaugrana. A més, Teletovic, desaparegut en l'inici va fer 6 punts en aquest quart i mantenia el seu equip al capdavant (30-31 a 1:36 del descans). Només la bona defensa del tram final del Barça li va permetre arribar a la mitja part gràcies a un altre contraatac en l'últim segon, aquest cop d'Eidson (34-33).

Lorbek, Vázquez i Eidson

Sort en va tenir el Barça que en un dia en què Navarro va estar completament desconegut, va poder recórrer ofensivament a Lorbek per mirar d'aconseguir una victòria que va perillar en molts moments. L'eslovè, amb 10 punts en el tercer període (2 triples inclosos) va ser la principal arma d'un equip que no trobava la manera de jugar contra la defensa del Caja Laboral. Els triples, tal com passa en gran part de la temporada, van ser un llast enorme per al conjunt de Xavi Pascual, ja que els tiradors blaugrana en fallaven molts, tot i estar sols (6/23 al final del partit: Lorbek 4/7, Navarro 0/6). Van ser grans minuts de Fran Vázquez també en els dos cèrcols. L'home que, però, va començar a decantar la balança va ser Eidson. El nord-americà va fer un últim quart esplèndid i es va carregar l'equip a l'esquena. El Caja Laboral va estar a punt de noquejar el Barça si no hagués fallat massa tirs fàcils sota el cèrcol aprofitant l'absència de Lorbek mitjançant la superioritat al pal baix de Teletovic sobre Wallace (58-54, 32'). Això va afectar mentalment els vitorians, que van estar 6 minuts sense anotar, fent només 5 punts en l'últim període.

No hem tingut la paciència dels primers trenta minuts i no hem sabut rematar la feina feta; ells han estat més encertats al final
Fernando San Emeterio
ALER DEL CAJA LABORAL
En el bàsquet decideix el cap i quan el Barça ha marxat ja no hem pogut recuperar-nos
Dusko Ivanovic
ENTRENADOR DEL CAJA LABORAL
Ha estat un partit molt dur i ara només tenim ganes de jugar la final
Juan Carlos Navarro
Capità del barça regal
Ara no ens hem d'aturar i continuar lluitant, no importa qui sigui el nostre rival
Boniface Ndong
pivot del barça regal
Ha estat un partit molt difícil i en l'últim quart hem recuperat el nostre joc
Víctor Sada
base del barça regal
El partit ha estat una guerra, molt igualat i difícil de guanyar. En teníem ganes
Pete Mickeal
aler del barça regal

Ingles entra per Perovic

El Barça Regal, que havia descartat Joe Ingles per al partit dels quarts de final contra el Lucentum, va decidir finalment inscriure l'australià enlloc del serbi per a les semifinals i una hipotètica final (ja no es poden fer més canvis). Perovic havia jugat només 8 minuts amb una anotació de 5 punts i 5 de valoració contra el conjunt alacantí.