FEB

ROBERTO ÍÑIGUEZ

ENTRENADOR DE L'SPAR CITLYLIFT GIRONA

“Hem de fer 40 minuts al màxim”

Deia dies enrere que el Conquero s'estava reservant alguna cosa. Té la mateixa sensació?
Estic segur que preparen alguna cosa nova, algun recurs diferent. Però al final, els equips se senten còmodes i guanyen fent el que han fet tot l'any. Et poden sorprendre amb alguna cosa, però no hauria de ser decisiva. Per mi és molt important el ritme de partit. Nosaltres hem de tenir el que ens convé i ser intel·ligents. Pel fet de jugar a casa no hem de sortir com bojos en el primer quart. Cap fred, saber quan hem de córrer i començar a defensar des del nostre atac. Disciplinadament, i atacant bé.
Entenc, per tant, que no és entrenador de sobremotivar l'equip en moments com aquest.
L'experiència em diu que si fas això tenses i estresses. No pots menjar el cap a l'equip amb l'oportunitat que tenen a davant. Ja ho saben. En partits importants i decisius has de fer el mateix que has fet tot l'any, res diferent. Extramotivar no surt bé. S'ha de fer bé la feina i treballar detalls importants.
I amb l'historial d'enfrontaments amb el Conquero tampoc deu fer falta insistir.
Sabem que hem d'estar bé per guanyar. Pel que fa a la motivació serà fàcil. Es nota en la cara de les jugadores. Hi haurà altres coses més difícils.
Quines?
Detalls de ritme, com aturar la transició d'Elonu i Davis, aturar algunes coses de Pina que ens han fet mal, no permetre algunes situacions d'Asurmendi i, sobretot, saber quin ritme de joc volem en cada moment. Confio molt en Noe [Jordana] i sé que ho entendrà i ho aplicarà molt bé.
Els seus col·legues veuen una final Avenida-Spar. Com encaixen aquest paper de favorit que se'ls atorga?
Jo no parlaré de Salamanca. I si la unanimitat dels entrenadors és una dada, jo te'n dono una altra: aquesta temporada anem perdent 1-2 amb el Conquero. Per què ens hem de considerar favorits i deixar de ser humils? Vam anar a Huelva sabent que calia canviar coses per guanyar, ser durs i treballar 40 minuts. Tenim la nostra gent que ens ajudarà i no ens val jugar 20 o 25 minuts genials. Per guanyar, han de ser tots 40 al màxim nivell. El Conquero s'arrapa al partit, no se'n va mai. No valen mitges tintes. Salamanca? Aquest és un play-off curt que admet pocs errors. I el primer partit és molt important. Ho sabem nosaltres i elles. En el primer partit pots sorprendre, és el que afrontes millor anímicament, i amb més frescor. Si resulta que som superiors, jo encantat, però estic segur que serà un partit tancat. I normalment no m'equivoco.
Què espera de l'aficionat de Girona?
Que ens ajudi, que si tenim un moment dolent l'equip senti que hi són, i que no representi un excés de tensió, sinó escalf. Que emocionalment sigui bo per nosaltres. Estic convençut que vindrà gent. Les jugadores s'ho mereixen per tota la feina de l'any. L'aficionat ha d'entendre que no guanyarem el partit en els deu primers minuts. Hem de sortir amb el cor calent i amb el cap fred.
Fins ara l'equip ha resolt bé els finals ajustats. És un element per confiar-hi?
A mi m'agradaria tancar el partit en el tercer quart! És cert, hem de tenir una rotació que ens permeti arribar al final amb l'equip sencer. Almenys vuit o nou jugadores han d'estar a punt per jugar.
Ara les rotacions són més semblants, i posició per posició també estan molt equiparats.
Jo crec que no. Tinc molta confiança en Noemí. Una de les grans diferències és en la posició d'u. Tenim una gran base que entendrà com s'ha d'arribar al partit. En la posició de tres, elles tenen Pina, que està fent una gran feina, i Germán ha agafat confiança amb l'absència de Pascua. Han equilibrat bé aquesta posició. Si elles tenen problemes amb Asurmendi, ho noten. Estan usant Parham de base, i això vol dir que no confien prou en la rotació natural.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)