Espanyol

Meravelloses rotacions

Primera victòria de l’Espanyol de Pablo Machín, que ja és líder del grup H de l’Europa League

Amb un onze ple de canvis, els blanc-i-blaus superen un decebedor Ludogorets i es carreguen de moral

LUDOGORETS 0 ESPANYOL 1

ESPANYOL:Diego López; Lluís López, Bernardo, Dídac; Corchia, Melendo (Marc Roca, 69’), Iturraspe, Granero, Javi López; Wu Lei (Vargas, 61’) i Campuzano (Ferreyra, 78’). LUDOGORETS:Iliev; Cicinho, Moti, Rafael Forster, Nedyalkov; Badji, Anicet (Biton, 67’), Marcelinho; Tchibota, Lukoki (Swierczok, 59’) i Wanderson. GOLS:0-1 (13’) Campuzano.ÀRBITRE:Aliyar Aghayev (Azerbaidjan). TG: A Cicinho, Moti, Anicet, Iturraspe i Lluís López. TV: A Javi López (doble groga, la segona en el 87’).PÚBLIC:10.200 espectadors al Ludogorets Arena.

Europa continua sent territori blanc-i-blau. Un gol de murri del jove Víctor Campuzano va donar una merescuda victòria a l’Espanyol en la seva visita al Ludogorets, que era el líder del grup H de l’Europa League i que acumulava 21 partits sense perdre. El lideratge ara és per a l’equip de Pablo Machín, que ahir va protagonitzar una actuació molt completa. No hi ha millor manera de buscar la recuperació en la lliga.

I això que Machín va haver d’apostar per un onze encara més alternatiu del que preveia, per la baixa d’última hora de Naldo, víctima d’una inoportuna gastroenteritis. El cas és que Javi López va jugar de lateral esquerre, que Dídac va fer de central, que el jove Campuzano va ser el punta de referència des del principi i que Ander Iturraspe va reaparèixer, després de dos mesos de lesió, també des del xiulet inicial. Res a veure amb l’onze que va sortir contra el Vila-real. Al davant hi havia un equip que feia respecte, entre altres coses perquè havia golejat el Ferencvaros i el CSKA en les dues anteriors jornades de la lligueta del grup H de l’Europa League. El partit no convidava a l’optimisme, però el que va passar quan la pilota va començat a rodar, sí.

Perquè, a l’hora de la veritat, el Ludogorets va ser menys del que s’esperava: innocent en atac, potser per la baixa del seu golejador, Keseru, i molt tou en defensa. De fet, la feblesa defensiva dels búlgars va provocar, poc abans del primer quart d’hora de joc, el primer gol del partit. Lluís López va rebutjar amb el cap, des del mig del camp, i la pilota va arribar a l’àrea on, entre els dos centrals, Campuzano va rematar creuat, lluny de l’abast del porter.

Amb el marcador en contra, el Ludogorets no va ser capaç de respondre. Al marge d’un xut des de la frontal de Wanderson, poca cosa més va fer per empatar en la primera part. L’Espanyol va poder gestionar còmodament el partit, amb Melendo governant el mig del camp i una defensa que no va fer cap concessió, en la qual manava Bernardo. Al davant, la velocitat de Wu Lei i Campuzano eren una amenaça constant.

Després del descans, el Ludogorets va provar de fer una pressió avançada, acumulant fins a quatre jugadors en el seu atac, però tampoc va trobar el camí cap a la porteria de Diego. De fet, l’Espanyol va trobar uns espais per al contracop que, amb una mica més d’encert, li haurien permès sentenciar.

Campuzano, en el minut 70, va quedar a un pam del gol després d’una bona centrada de Corchia. Poc després, el lateral Nedyalkov va desaprofitar la més clara dels búlgars: el seu xut des de dins de l’àrea va sortir massa alt. El ritme, en tot cas, va anar baixant de mica en mica. El Ludogorets volia i no podia i al davant tenia un equip que no li regalava res. Ni l’expulsió de Javi López per doble targeta groga, en el minut 87, va posar una mica d’emoció en els minuts finals. Amb deu jugadors, l’Espanyol va saber resistir i el marcador no es va moure

El Ferencvaros també guanya el CSKA (0-1)

Un gol de Roland Varga en el minut 86 va donar la victòria al Ferencvaros al CSKA Arena de Moscou. L’equip hongarès suma tres punts que mantenen les seves possibilitats de classificació, amb quatre punts, al darrere de l’Espanyol (7) i el Ludogorets (6), i deixa el CSKA pràcticament sentenciat. Els russos, que eren els favorits del grup H, tenen zero punts després de perdre els tres primers partits de la lligueta.

El rècord ja és de 24 partits

L’Espanyol ha fet pujar el rècord d’imbatibilitat en competicions europees fins als 24 partits. L’equip blanc-i-blau va superar la marca de 21 partits sense perdre que l’Ajax havia aconseguit entre el 1994 i el 1997 en la primera jornada d’aquesta lligueta de l’Europa League, quan va empatar contra el Ferencvaros a l’RCDE Stadium. En la segona, a Moscou contra el CSKA, va sumar un partit més, fins a arribar als 23. Ahir, contra el Ludogorets, un més: 24.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)