Espanyol

La Xina i la gira maleïda

Espanyol. El club blanc-i-blau tenia previst fer uns partits amistosos pel continent asiàtic i treure profit del reclam de Wu Lei al seu país, però el coronavirus ha estroncat el full de ruta

L’Espanyol tenia previst fer aquest estiu una gira per la Xina. Els preparatius, de fa un any, van quedar congelats per la dolça classificació dels blanc-i-blaus per a Europa. Llavors, i trencant tots els pronòstics, els periquitos van assolir la setena posició en aquella tarda icònica del 18 de maig. Un contratemps esportiu que va trencar una fastuosa gira per la Xina amb diversos partits d’alta volada. El més destacat s’havia de jugar contra el París Saint Germain de Mbappé i Neymar com a reclams parisencs i Wu Lei per part catalana, en l’anomenada International Super Cup, a Suzhou. Els plans van quedar ajornats i es volia reprendre el fil aquest estiu. L’Espanyol té una gran força mediàtica a la Xina i és entre els tres equips més seguits de la lliga per la gran figura local: Wu Lei. La força del conjunt blanc-i-blau és evident al gegant asiàtic que la lliga ha programat la gran majoria dels partits de l’Espanyol en la franja horària matinal, el prime time en aquelles latituds, per afavorir-ne el visionament. De fet, l’Espanyol i LaLiga esperaven amb ganes poder mostrar la seva marca a la Xina amb una minigira aquest estiu. La idea era jugar un parell de partits a l’inici de la pretemporada, però el coronavirus i la pandèmia global han fet saltar pels aires tota aquesta desitjada escenografia. “Teníem plans i propostes sobre la taula que no es podran fer, i això també és un problema en termes econòmics”, es lamentava un directiu de l’entitat blanc-i-blava.

La pandèmia de la Covid-19 ha estroncat aquesta possibilitat. A més, el propietari de l’Espanyol té el seu pols gravitacional i financer a la Xina. Chen Yasheng, des de fa temps, té com una de les prioritats portar el seu equip al seu país i, encara més, amb l’estrella més important del país com Wu Lei sota el braç. Ara aquests bons desitjos hauran d’esperar i no serà fins al 2021 que l’Espanyol anirà a la Xina. La directiva catalana ho espera fer amb Wu Lei. El davanter acabarà el contracte al gener, però la intenció del club és allargar-l’hi, i el futbolista està receptiu a continuar de blanc-i-blau tot i que ha rebut ofertes d’altres equips del Vell Continent, especialment de la Premier League, que ja l’han temptejat.

L’Espanyol i LaLiga fa temps que treballen de bracet per potenciar les seves respectives imatges de marca. Wu Lei és una icona a la Xina i en l’Espanyol des de la seva arribada, el gener del 2019. De fet, a les oficines de l’entitat al país asiàtic la fotografia del davanter blanc-i-blau és predominant i és la millor targeta de presentació per fer créixer totes dues marques en un mercat on la Premier League anglesa porta una dècada d’avantatge. L’oportunitat de portar l’Espanyol amb Wu Lei era un cop d’efecte que ara haurà d’esperar. La pandèmia ha tocat de ple el full de ruta estratègic de l’entitat a curt termini. Tocarà ser pacients i esperar per veure l’Espanyol de Chen jugant uns amistosos davant dels seus compatriotes.

ANTECEDENT

Fa un any la gira no es va fer per la classificació ‘in extremis, per a l’Europa League

RÈDIT ECONÒMIC

L’Espanyol té molt d’interès a jugar per treure profit del reclam de Wu Lei a la Xina

SERÀ A LA TERCERA?

No serà fins al 2021 que els blanc-i-blaus podran jugar al continent asiàtic

L’última visit el 2005 amb Lotina

Fins ara l’antecedent més proper del conjunt blanc-i-blau pel gegant asiàtic va ser el 2005, amb Miguel Ángel Lotina. L’Espanyol havia fet una magnífica temporada amb el tècnic de Meñaka. Una classificació històrica amb un cinquè lloc que li va servir per anar a la UEFA i, tot i això, va acaronar la Champions amb els dits. L’equip va estar vuit dies a la Xina (sortida el dia 14 i tornada el 22 de juliol). Una gira marcada pels imprevistos i per una xafogor infernal que va portar l’expedició blanc-i-blava a les ciutat de Nanjing i Suzhou. Els deixebles de Lotina van jugar dos amistosos en aquella minigira, contra el Feyenoord i el Nacional de Montevideo. En l’equip uruguaià hi figurava un jove Luis Suárez que en pocs anys va sortir del seu país per enrolar-se a les files de l’Ajax.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)