Espanyol

Hi haurà rebaixa salarial d’un 4% si es reprèn el curs

Espanyol. L’acord al qual ha arribat la direcció del club blanc-i-blau amb la plantilla i el cos tècnic preveu també que, si no s’acaba la temporada, la retallada sigui d’un 19%

El RCD Espanyol ha arribat a un acord de rebaixa de sous amb el cos tècnic i els jugadors de la seva primera plantilla. Com a conseqüència de l’aturada d’activitats que s’ha produït per la crisi del coronavirus, fa unes setmanes el club blanc-i-blau va iniciar unes negociacions que van culminar ahir. L’acord preveu que, en cas que la temporada 2019/20 no es reprengui, els futbolistes i tècnics rebaixin el seu sou un 19%. Si el curs s’acaba i es disputen les onze jornades que resten, la rebaixa serà d’un 4%. D’altra banda, el club es compromet a completar els salaris de les jugadores de l’equip femení, de bona part dels jugadors del filial i dels juvenils, que són els afectats per l’ERTO amb menys ingressos. Finalment, els deu jugadors blanc-i-blaus que acaben contracte el 30 de juny han acceptat una extensió fins que es doni per acabada la temporada 2019/20.

En la nota publicada durant la tarda d’ahir per l’Espanyol, la direcció del club mostra el seu agraïment als seus treballadors, per la tasca portada a terme des que va començar el confinament, malgrat les dificultats que han tingut, i també als integrants del primer equip per haver donat “suport al RCD Espanyol en un moment tan complex” i “pel seu suport a la resta d’afectats”. Així mateix, l’entitat subratlla la unió que ha existit des de l’inici de la crisi de la Covid-19. “Alguns dels nostres jugadors han patit la malaltia i l’han pogut superar, en altres casos han estat els seus familiars, però això no ha impedit que hagin mostrat el seu compromís amb el club. Tota la plantilla s’està entrenant des dels seus domicilis amb pautes teledirigides pel cos tècnic i demostrant gran professionalitat, per poder tornar a competir quan es donin les condicions de salut i seguretat necessàries”, es pot llegir en el comunicat.

L’ERTO

El club completarà els salaris dels i les professionals amb sous més baixos

Més enllà del 30 de juny

Els deu futbolistes de la primera plantilla del RCD Espanyol que acaben contracte el 30 de juny, i que han acordat allargar la seva relació contractual amb el club en cas que la temporada s’acabi més enllà d’aquesta data, són el porter Diego López; els defenses Javi López, Corchia, Bernardo, Naldo i Dídac Vilà; el migcampista Ander Iturraspe, i els davanters Jonathan Calleri, Facundo Ferreyra i Víctor Campuzano. Diego López és l’únic indiscutible titular de tots ells, a més de ser el primer capità.

En tot cas, és important haver assegurat el concurs de tots ells per si es reprèn la temporada, ja que caldrà la participació de tots els efectius de la plantilla per disputar amb garanties les onze jornades que queden en un espai de temps tan curt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)