Espanyol

Posar fi a la fuga de talents

Espanyol. “Som la millor àrea de captació que té el Barça”, ironitza el coordinador del futbol de base, Luis Vicente Mateo, que va advertir: “L’Espanyol s’ha de fer respectar, i no l’han respectat. No ens passarà el que ens ha passat enguany”

El coordinador del futbol de base, Luis Vicente Mateo, va comparèixer ahir per primera vegada davant dels mitjans un any després del seu nomenament. L’espera ha valgut la pena, i el mandatari del planter no es va mossegar la llengua defensant la seva aposta pel planter: focalitzada a potenciar les eines necessàries perquè els futbolistes arribin al primer equip i llançant advertències contra els equips que venen a pescar al seu futbol de base, començant per les ingerències del Barça, que enguany s’ha emportat un grapat de futbolistes cap al seu planter. “L’Espanyol s’ha de fer respectar. Hi ha jugadors que no l’han respectat. No ens passarà el que ens ha passat aquesta temporada. Hem treballat perquè els jugadors que acabaven contracte segueixin amb nosaltres”, va explicar, i va afegir: “Som la millor àrea de captació que té el Barça. Això vol dir que tenim un gran planter. No puc pensar que el Barça em treu jugadors; he de fer el meu treball perquè els nostres jugadors es vulguin quedar amb nosaltres per la nostra identitat esportiva i que les seves famílies no marxin. Per a nosaltres els jugadors són noms, no són números.” Mateo va aprofitar la seva compareixença per informar de la renovació, per quatre temporades, de Miguel Carvalho (2005), futbolista a qui seguia el Barça.

D’altra banda, Mateo va presentar Luis Blanco, com a nou tècnic de l’Espanyol B, i Xavier Corominas, del juvenil B. Tots dos tècnics formen part del “grup elit” de l’entitat. “Què és el grup elit? Primer equip, filial i juvenil A. És la peça clau del futbol de base. Intentem, des de l’anterior temporada, que tinguin les mateixes condicions que el primer equip. És una forma per afavorir els processos”, va dir Mateo, que considera un èxit que, en tres anys, hi hagi cinc jugadors nous del planter jugant amb el primer equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)