Espanyol

Cada punt es treballa

L’Espanyol s’emporta un empat d’El Sadar en la seva tornada a la primera divisió amb un partit en què l’Osasuna imposa el seu plantejament però els blanc-i-blaus gaudeixen d’ocasions claríssimes

OSASUNA 0 ESPANYOL 0

ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil (Víctor Gómez, 87’), Sergi Gómez, Cabrera, Pedrosa; David López (Gori, 82’), Fran Mérida (Keidi Baré, 62’); Embarba, Nico Melamed (Puado, 46’), Wu Lei (Dimata, 62’); i De Tomás. OSASUNA:Sergio Herrera; Nacho Vidal, Unai García, David Garcia, Kike Barja (Javi Martínez, 62’); Lucas Torró, Moncayola (Sanjurjo, 62’), Darko; Rubén Garcia, Kike García i Budimir (Chimy Ávila, 72’). ÀRBITRE:Ortiz Arias.T.G.:als locals Moncayola, Unai García i Kike Barja; i als visitants Melamed, Gori i Sergi Gómez.PÚBLIC:6.715 espectadors a El Sadar.

L’Espanyol es va emportar un punt de la seva visita a El Sadar en un partit prou igualat, en què l’Osasuna va gaudir de més domini però l’Espanyol va tenir moltes oportunitats per endur-se la victòria.

L’equip blanc-i-blau va fer un plantejament valent apostant per superar la pressió del seu rival a partir de la possessió de la pilota. Aquesta idea va generar alguns dubtes a l’inici, en què els navarresos van posar molta pressió sobre l’àrea de Diego López. Els locals es van apropar amb diverses centrades perilloses que no van arribar a bon port durant els primers 10 minuts. Aquesta tendència va ser trencada per Wu Lei, que va filtrar una gran passada a Embarba; el xut del qual no va arribar a bon port gràcies a l’aturada de Sergio Herrera.

Més ocasions

El partit va entrar en una fase més tranquil·la a partir del primer quart d’hora de joc, tot i que les voluntats de l’equip d’Arrasate semblaven imposar-se, ja que de tant en tant queien centrades laterals que Diego López aconseguia desfer. Amb tot, la primera meitat va acabar amb dues oportunitats interessants per als blanc-i-blaus. Primer, en un xut de Melamed que no va trobar porteria i, després, en una acció magistral de De Tomás, que amb un cop de maluc es va desfer del seu marcador i va enviar la pilota lleugerament desviada a l’esquerra de Sergio Herrera.

Vicente Moreno va decidir substituir Melamed en el descans després que el jove atacant estigués a punt de ser expulsat en una acció que va ensenyar la seva inexperiència. L’Espanyol es va salvar pels pèls però, almenys, la represa va servir perquè l’equip millorés les sensacions. Els primers minuts posteriors al descans van ser per a l’equip periquito, que, de nou, va tenir moltes dificultats per encertar amb la porteria rival. Embarba va tenir una oportunitat que va quedar en no-res, Puado va provar un xut bloquejat per la defensa i la més clara va ser una desmarcada de De Tomás, sol, des del bell mig de l’àrea, que no va arribar a connectar amb el cap.

Després de perdonar diverses oportunitats, va ser el torn de l’Osasuna, que va quedar molt a prop del gol en el tram entre el minut 65 i el 75. Tot va començar amb una mala passada de David López al seu lateral que va quedar interceptada per Javi Martínez però Kike no va aconseguir encertar amb la rematada. Posteriorment, Brasanac va fer una centrada que la defensa visitant va evitar que arribés a Budimir. I, la més clara, una cavalcada per la banda esquerra de Javi Martínez, aprofitant una passada de Brasanac, va sortir molt desviada per sobre del travesser.

Empenta final

Tot i els canvis de Moreno, fent entrar Dimata per descarregar de pilotes les zones perilloses, l’Osasuna es va passar els darrers minuts voltant l’àrea de Diego López, que va haver d’intervenir en diverses centrades des de les bandes. L’Espanyol, però, també va tenir dues últimes grans ocasions; una combinació entre Dimata i De Tomás que el madrileny va voler acabar tant sí com no però sense èxit; i una incorporació per la banda de Pedrosa que no va trobar porteria.

Tornen els espectadors a El Sadar

Curiosament en el mateix partit el març del 2019, a El Sadar i contra l’Osasuna, l’Espanyol va haver d’afrontar el darrer partit amb públic a les grades. Un any i mig després, el conjunt blanc-i-blau va haver de fer front a l’escalf del públic navarrès que ahir es va agrupar en 6.715 espectadors, aproximadament un miler menys del que el govern navarrès i l’estatal permetien per al partit d’ahir. L’ambient a les grades d’El Sadar va ser calent, especialment a causa d’algunes decisions de l’àrbitre, Ortiz Arias, que va fer emprenyar el públic amb el seu criteri amb les targetes. Tot i les mascaretes –la normativa no permet aixecar-les si no és per beure aigua–, l’alè dels aficionats es va notar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)