Espanyol

Encallats en el desencert

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau té contra les cordes el Vila-real, però s’ha de conformar amb l’empat perquè no acaba de concretar res a la porteria de Rulli tot i tenir ocasions de gol

Espanyol 0 Vila-real 0

ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil, Sergi Gómez, Cabrera, Pedrosa (Dídac, 46’); Embarba, Darder (Morlanes, 85’), David López (Keidi Bare, 75’), Puado (Wu Lei, 67’); De Tomás i Dimata (Melamed, 67’).VILA-REAL:Rulli; Alfonso Pedraza (Estupiñan, 60’), Mandi, Albiol, Foyth; Alberto Moreno (Raba, 74’), Capoue (Peña, 86’), Trigueros (Coquelin, 60’), Moi Gómez (Danjuma, 86’); Dia i Gerard Moreno.ÀRBITRE:Figueroa Vázquez.T.G.:als locals De Tomás, Óscar Gil, Keidi Bare i al tècnic Vicente Moreno; als visitants Capoue, Moi Gómez, Alberto Moreno, Mandi.PÚBLIC:11.095 espectadors a l’RCDE Stadium.

L’Espanyol esperava aprofitar l’embranzida del curs passat, amb un grup guanyador format en la darrera temporada, per aconseguir punts en les dues primeres jornades. L’equip carbura, no n’hi ha cap dubte, però no està capitalitzant les bones sensacions amb punts. De moment, s’ha hagut de conformar amb dos, el segon dels quals es va produir en una tarda negada per al conjunt blanc-i-blau de cara a porteria. L’enfrontament va ser obert, els dos equips van tenir oportunitats, però qui més en va tenir va ser el conjunt blanc-i-blau, que va deixar la sensació d’haver desaprofitat l’oportunitat de guanyar contra un dels rivals més respectables de la lliga.

Vicente Moreno va donar entrada en l’onze inicial a Dimata, per poder alliberar De Tomás i donar-li una referència fixa al costat, i a Puado, que va durar 67 minuts. L’onze inicial també va estar marcat per la presència de Darder, que tornava a la titularitat després de perdre’s la primera jornada per sanció. L’Espanyol va fer pujar les seves línies, va pressionar la pilota i va deixar un partit amb alternatives ja des dels primers minuts. Embarba es va apropar al gol en un lliure directe molt llunyà que va sortir per sobre del travesser.

Reacció visitant

L’Espanyol gaudia de la possessió en els primers instants del partit i va deixar el rival sense possibilitats de jugar la pilota. La primera ocasió de l’equip d’Emery va arribar en una internada de Foyth que ningú va aconseguir rematar. Va ser un miratge, perquè els locals van continuar amb diversos apropaments a partir de la profunditat que tenia l’equip per les bandes. De Tomás, Pedrosa i Sergi Gómez seguien amenaçant la porteria de Rulli, tot i que les seves ocasions no eren xuts a porta meridians.

El joc ofensiu plantejat per l’Espanyol va tenir alguns riscos com ara els espais al darrere de la defensa. Diego López va vorejar l’expulsió en una passada en profunditat de Capoue a Moi Gómez, però el porter blanc-i-blau va tenir la sort que el rival l’esperava per llançar-se a la piscina i l’àrbitre ho va castigar. El Vila-real es va recuperar en el tram final del primer temps i va estar a punt de marcar, amb dues ocasions d’Alberto Moreno que Diego López va evitar.

Final de bogeria

L’Espanyol va entrar al segon temps com un tro, amb un gol anul·lat en el minut 55 i un xut de De Tomás des de la frontal que va sortir per sobre del travesser. El Vila-real també volia aprofitar les transicions ofensives i les oportunitats a pilota aturada i Coquelin va amenaçar la tranquil·litat de Diego López en una rematada des de l’àrea que el porter va blocar.

Els blanc-i-blaus no van renunciar mai al partit i van tenir oportunitats fins al final. De Tomás va perdonar l’ocasió més clara en un regal inexplicable de Rulli, però el davanter madrileny es va precipitar. I en la darrera jugada, l’àrbitre va anul·lar el gol de Wu Lei en una jugada en què Embarba va enviar la pilota al travesser.

ELS VESTIDORS

Hem tingut una oportunitat d’obtenir tres punts contra un rival gran; ha estat una llàstima
Vicente Moreno
entrenador de l’espanyol
Hem aguantat un rival que competeix molt bé i que sap aprofitar els seus moments
Unai Emery
entrenador del vila-real
Estic satisfet perquè l’equip competeix, però només competir no és suficient. Hem fet moltes coses bé i les reivindiquem
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)