Espanyol

Una situació límit superada

Copa. L’Espanyol es classifica després d’imposar-se en la tanda de penals a la Ponferradina amb Diego López com a heroi. Mal partit del conjunt blanc-i-blau, que ara espera rival en els vuitens

Ponferradina 1 (1) Espanyol 1 (3)

PONFERRADINA:Sergi Puig; Ivan Rodríguez (Paris Adot, 67’), Pascanu, Copete, Pujol; Naranjo (Kuki, 78’), Paul Anton (Agus Medina, 67’), Cristian (Saverio, 78’), Edu Espiau (Saúl Crespo, 102’); Sergi Enrich (Ojeda, 38’) i Yuri.ESPANYOL:Diego López; Aleix Vidal (Óscar Gil, 59’), Sergi Gómez, Cabrera, Pedrosa; Keidi Bare, Darder (Fran Mérida, 113’); Nico Melamed (Embarba, 46’), Loren (Jofre Carreras, 72’), Puado (Wu Lei, 87’); i RDT (Dimata, 72’).GOLS:0-1 (4’) Pedrosa. 1-1 (88’) Yuri, de penal.PENALS:Agus Medina (gol). Embarba (gol). Kuki (atura Diego López). Keidi Bare (gol). Saúl Crespo (fora). Fran Mérida (gol). Saverio (atura Diego López).ÀRBITRE:Del Cerro Grande (col·legi madrileny).T.G.:al local Yuri; al visitant Embarba.T.V.:cap.

L’Espanyol va acabar exhaust, respirant profundament a El Toralín. I és que l’equip orientat per Vicente Moreno va veure’s a un pas de l’abisme, va estar a punt de dir adeu a la copa al feu d’un conjunt de segona divisió A contra el qual va empatar (1-1) després de 120 minuts i al qual va haver de superar en una tanda de penals (1-3) en què Diego López, amb dues aturades, va ser l’heroi. El sentinella de 40 anys, abraçat per tots els seus companys després d’aturar l’última pena màxima decisiva, va ser el responsable que el primer partit de l’any dels periquitos, que esperen ara rival en els vuitens, tingués final feliç.

La realitat, doncs, és que l’Espanyol va jugar amb foc durant tot el matx, malgrat sortir amb un onze força titular. I això que va protagonitzar un inici prometedor; jugant ràpid a camp rival, a ritme alt i arribant, i, ben aviat, Adrià Pedrosa (4’) va obrir la llauna. El lateral va recollir una passada de RDT, que va fer una bona maniobra prèvia, i amb un xut amb l’esquerra al pal curt va marcar. Des d’aleshores, però, no va saber donar continuïtat al joc desplegat en aquests primers compassos i, tot i tenir la pilota, no va generar perill sobre la porteria d’una Ponferradina, que va buscar fer mal amb les seves característiques ràpides transicions defensa-atac sense èxit.

Després del descans, però, el guió va canviar. L’Espanyol va fer un pas enrere i la Ponferradina va passar a dur la iniciativa. De fet, l’equip entrenat per Jon Pérez Bolo va tenir ocasions; la més clara, una en què Naranjo va quedar sol davant de Diego López, però el porter va guanyar-li la partida. L’equip blanc-i-blau va perdre totalment el control en la segona part, que esperava sentenciar al contraatac, però amb prou feines va poder armar-ne cap, mentre que els locals collaven jugant a prop de l’àrea.

I en l’últim sospir, l’equip periquito va rebre el càstig. Se sentia a vuitens quan es va veure amb un penal en contra, un penal, d’altra banda, més que controvertit, ja que a la falta de Sergi Gómez sobre Yuri, força rigorosa, la va precedir un fora de joc. No hi ha VAR, en aquesta fase de la competició, i per tant, la decisió de l’àrbitre va anar endavant. Yuri (88’), un especialista, no va perdonar en la pena màxima i va enviar el partit a la pròrroga.

En el temps extra, l’Espanyol va reaccionar, però no va ser suficient. Dimata, que just abans del final del partit va vorejar la victòria amb un cop de cap que Yuri li va treure sota els pals, va ser un dels noms destacats, ja que va tenir diverses oportunitats més, però li va faltar la punteria. Els penals, finalment, van acabar decidint.

L’ONZE

Vicente Moreno va apostar per una alineació farcida de jugadors titulars

L’EMPAT

En el minut 88, de penal molt polèmic, la Ponfe va forçar la pròrroga

El juvenil Mateo Joseph marxa al Leeds United

El futbolista juvenil Mateo Joseph deixa l’Espanyol i enceta una nova aventura en el futbol anglès. Després de quatre temporades en les categories inferiors del club blanc-i-blau, el jove futbolista fitxa pel Leeds United. Mateo Joseph acabava contracte el pròxim 30 de juny i no ha jugat ni un sol minut aquesta temporada, d’ençà que va decidir rebutjar la renovació que li oferia l’Espanyol l’estiu passat.