Espanyol

Un equip anticompetitiu

Espanyol. Dos gols en contra precedits, de nou, per errades defensives frustren els blanc-i-blaus al feu de l’Athletic, on s’havien avançat. Encara no han guanyat en el 2022

Athletic 2 Espanyol 1

ATHLETIC:Unai Simón; Lekue, Vivian, Íñigo Martínez, Balenziaga; Berenguer (Petxa, 64’), Dani García (Vesga, 58’), Zarraga, Serrano (Muniain, 72’); Sancet (Villalibre, 72’) i Raúl García (Iñaki Williams, 64’).ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil, Sergi Gómez (David López, 63’), Cabrera, Pedrosa; Melendo (Embarba, 63’), Morlanes (Yangel Herrera, 75’), Darder, Vilhena (Wu Lei, 75’); Dimata (Loren, 63’) i Puado.GOLS:0-1 (3’) Vilhena. 1-1 (5’) Sancet. 2-1 (16’) Íñigo Martínez.ÀRBITRE:Soto Grado.T.G.:Als locals Vesga, Íñigo Martínez i Petxa; als visitants Morlanes, Óscar Gil i David López.PÚBLIC:30.753 espectadors a San Mamés.

L’Espanyol ha col·lapsat. L’equip orientat per Vicente Moreno no rutlla i amb les versions que està oferint últimament s’entreveu molt difícil, ja no que torni a aconseguir una victòria, sinó que estigui a prop de fer-ho. En aquest 2022 no ha assaborit encara el triomf en els sis partits que ha disputat –un empat i una derrota en la copa, que va significar l’eliminació, i un empat i tres derrotes en la lliga– i el calendari que ve amb Barça, Sevilla i Vila-real tampoc li és esperançador. I és que l’equip blanc-i-blau no pot competir amb les facilitats que ofereix al darrere. És impossible guanyar un partit concedint tant defensivament, sent tan poc contundent a l’àrea pròpia. Ahir a San Mamés, en el dotzè enfrontament consecutiu encaixant, va tornar a ser molt poc resolutiu defensant i els dos gols que van significar la derrota (2-1) contra l’Athletic van arribar fruit d’errades. La fragilitat sense pilota és un problema recurrent de l’equip en els últims mesos; ja costa trobar un matx recent dels blanc-i-blaus en què no hi hagi un gol en pròpia porta més que evitable, però és que tampoc amb la pilota va oferir arguments en cap moment, i l’equip va completar una actuació, de nou, descoratjadora.

I això que l’inici va ser prometedor, amb el gol de Vilhena. Sense RDT, el golejador autor de gairebé la meitat dels gols de l’equip (12 de 27), Vicente Moreno va apostar per Dimata a la punta de llança, acompanyat de Puado, amb Melendo i Vilhena ocupant les bandes, i de la connexió de dos dels atacants va sorgir la diana del neerlandès només començar. Puado va caure a banda dreta, va protagonitzar una cavalcada sensacional deixant enrere rivals i va acabar posant una centrada al punt de penal que Vilhena (3’) va clavar a l’escaire amb la cama dreta, la seva no hàbil.

No hi va haver temps, però, per a res, ja que pràcticament en la següent jugada Sancet (5’) va empatar, en una acció carregada de suspens, ja que va intervenir-hi el VAR perquè l’assistent va assenyalar en primera instància fora de joc, i de desencert de la rereguarda visitant. L’atacant de l’Athletic va marcar després de rebre una passada llarga de Raúl García que el va deixar sol davant Diego López, habilitat per Cabrera, que va anar molt tard a tirar la línia del fora de joc i es va quedar enganxat tallant-lo. I tampoc va trigar gaire a capgirar-se el resultat, altre cop amb un error defensiu, aquest en cadena, que va permetre a Íñigo Martínez (16’) marcar el 2-1 que acabaria decidint el duel. Es va originar en una falta llunyana que va estavellar Berenguer contra la barrera, el refús va anar a parar a peus de Vivian, que, molt còmode dins de l’àrea, va prolongar la pilota al segon pal on l’altre central vermell-i-blanc va rematar tot sol i a plaer cap a dins.

En 13 minuts, doncs, va malbaratar l’Espanyol l’avantatge i ja no es va aixecar. Amb tot el partit al davant, va mostrar-se incapaç de generar alguna situació perillosa sobre la porteria d’Unai Simón i, abans del descans, va estar a punt d’encaixar el tercer, primer en una clara ocasió de Sancet i, després, en una altra de Berenguer, que no van estar prou afinats. En la segona part, Vicente Moreno va introduir canvis, va canviar la cara a l’atac amb Embarba, Wu Lei i Loren, però no hi va haver resposta. L’equip no va saber com plantar-se a camp rival, com percudir i com crear, i l’únic avís seriós va arribar just al final (88’) amb un xut llunyà de Darder que Unai Simón va enviar a córner. Les sensacions dels blanc-i-blaus despreses sobre la gespa continuen sent dolentes; la situació, però, fredament, tampoc és dramàtica a nou punts del descens i a vuit d’Europa.

ELS VESTIDORS

Hem començat bé, però la sensació és que regalem dos gols massa senzills. Això et pot dur a deixar de fer el que tenies previst
Estem rebent massa gols. Hem de millorar en accions on ha de ser senzill fer-ho
Vicente Moreno
TÈCNIC DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)