Espanyol

Chen: “Somio guanyar el Barça aquest diumenge”

Aquest mes de febrer es compleixen sis anys de l’arribada de Chen Yansheng a l’Espanyol. El propietari i president ha passat revista, del moment de l’equip i del club en els mitjans oficials del club blanc-i-blau. Les seves declaracions.

Com està vivint la temporada?

“A causa de la pandèmia, segueixo els partits des de casa, connectat a la televisió per no perdre’m detall. Els visc com un perico més, tot i que trobo a faltar el contacte presencial amb els nostres aficionats i poder ser a l’estadi”.

Com està veient l’evolució que està tenint l’equip?

“M’he acostumat a anar a dormir després de veure els partits o m’aixeco per veure els partits de matinada. Crec que hem fet una bona primera volta, guanyant a rivals molts complicats i que aconseguirem un bon resultat aquest cap de setmana per deixar enrere la mala ratxa que estem travessant. Tinc plena confiança que afrontarem aquesta última part del campionat amb plenes garanties.”

Quin ha estat el moment més complicat en aquests sis anys? i el de més alegria?

“Rastar ha tingut dificultats però sempre les afrontem activament i les solucionem. Per al club, crec que les majors dificultats van serem sense dubte, la situació econòmica crítica a la nostra arribada i el descens en plena pandèmia. La nostra personalitat forta i l’actitud dels pericos davant les adversitats ens han permès tirar endavant. És una manera de mirar la vida amb la qual m’identifico plenament: aixecar-me després de caure i redoblar esforços en la dificultats. Més que satisfacció, tanquem una ferida amb l’ascens a primera. Vaig viure amb amb gran alegria la classificació a Europa, veure aquelles cares de felicitat de la nostra gent, és una cosa que, sense dubte, vull tornar a viure molt aviat”.

Com recorda els primers mesos al club?

“La situació era molt complexa a nivell econòmic. Sabíem de les dificultats i vam haver de lluitar i treballar molt per solucionar les tensions del curt termini i reordenar el mig i el llarg termini. La meva obsessió des del primer dia que vaig arribar a l’Espanyol és que no tornés a estar mai en una situació crítica, aconseguir que l’Espanyol fos viable i sostenible per poder creixer després de manera consolidada i permanent. Estem molt a prop d’aconseguir aquest objectiu econòmic i d’estabilitat imprescindible per poder afrontar el futur amb optimisme.

Com viu l’actual moment econòmic del club?

“No som aliens als efectes de la pandèmia i del descens, que ens ha afectat econòmicament. No obstant això, la robustesa i l’estabilitat financera a la qual feia referència abans, ens ha servir per mantenir el pols, tornar a primera i esmorteir els efectes econòmics negatius del moment. Assumeixo sempre la meva responsabilitat, especialment davant situacions difícils, com els pericos. Per això vaig entendre que a segona era el moment de redoblar el meu compromís amb l’Espanyol amb aquesta ampliació de capital. De la mateixa manera que els pericos es van unir quan més falta feia, van augmentar el número de socis a segons, tot i no poder accedir a l’estadi, van realitzar accions de suport a l’equip i accions solidàries que ens van fer sentir orgullosos a tots. Els pericos som així, és la nostra manera de ser. Sempre hi som quan més se’ns necessita.

Quins reptes hi ha mig termini a nivell esportiu?

“Tinc l’honor de presidir un club històric, amb 121 anys de recorregut. Poden semblar molts , però sis anys representen un petit tant per cent de la història de l’entitat. Analitzant la història del club i el moment de la nostra arribada a l’Espanyol, vam entendre que el principal repte havia de ser aconseguir aquesta estabilitat econòmica que havia faltat històricament i que garantís el futur de l’entitat per construir una base sòlida sobre la qual créixer. Avui estem en disposició de fer-ho. Ens agradaria anar més ràpid i hem d’esforçar-nos a tots els nivells per fer feliços als nostres aficionats, però la meva experiència, tan en el món empresarial com en la vida, m’ha ensenyat que no pot tenir èxit si no mantens la humilitat i si no tens la temprança de mirar amb perspectiva l’evolució dels projectes, allunyat dels resultats puntuals i no pots créixer si no tens l’ambició de fer-ho. hem crescut a nivell econòmic, a nivell patrimonial i continuarem creixent a nivell esportiu i a nivell social. A ells dedicarem tots els nostres recursos i esforços”.

Què li diria als pericos en aquests moments de dificultat de la temporada?

“Ho entenc i en soc conscicent. Segueixo el dia a dia del nostre club, tant en l’àmbit de la gestió, com en el sentiment dels nostres aficionats o el dels mitjans de comunicació. Els nostres aficionats son el nostre principal patrimoni, així ho crec. Pateixo amb ells en les nostres derrotes i me n’alegro amb ells i per ells en les victòries. Entenc les ganes de veure guanyar el nostre equip i de poder mirar a la part alta de la classificació. Sé que és difícil parlar de paciència quan hi ha alguns resultats negatius però la meva experiència m’ha demostrat que és necessari mantenir la calma en aquest moments. Soc conscient que en moltes ocasions de la història, els nostres aficionats han sentit que havíem de fer un pas endavant que no s’acaba de produir. Les nostres circumstàncies son avui diferents i, tot i que competir de manera permanent amb els equips de la lliga és un repte difícil és cap a on apuntem el nostre objectiu. En aquesta campanya hem estat capaços de derrotar a grans equips com el Real Madrid. Perquè no aquest diumenge al Barça? Perquè no confiar que el nostre equip serà capaç d’oferir-nos molt bons resultats d’aquí a final de temporada? jo confio i sóc optimista per a la resta de la temporada i en les pròximes”.

Com es pot fer aquest salt?

“A la Xina tenim una frase que és: “Acumular tant com sigui possible, però alliberar una mica alhora”, que significa que si tens recursos sòlids pots aconseguir bons resultats. Hem caigut i ens hem aixecat de nou. El nostre objectiu actual és acabar molt bé aquesta temporada i després avançar per fer un Espanyol que faci feliç a la nostra gent de forma permanent.”

En quin Espanyol somia?

“En primer lloc, somio a guanyar el Barça aquest diumenge. I creure en nosaltres davant de qualsevol rival. Espero ser un club que tingui la personalitat i la determinació de competir-li a qualsevol, amb una afició que ompli l’estadi i empenyi l’equip els 90 minuts cap a la victòria. Somio amb aquesta comunió permanent entre afició i equip i que no es modifiqui per resultats puntuals.

Quin seria el seu objectiu a nivell social?

“Soc pericos. Soc un dels aficionats. Espero celebrar les victòries de l’equip amb l’afició i quan l’equip trobi dificultats estar al costat de la plantilla i superar-les.”

Com convenç a l’afició que el futur serà positiu?

“Sempre confiem en aquest equip. És el mateix que va aconseguir bons resultats al 2021. Parlo permanentment amb la direcció general, amb la direcció esportiva i l’entrenador, que tenen la meva confiança per aconseguir els objectius d’aquesta temporada”.

Com s’imagina la presidència en els propers anys?

“Treballo perquè vull que el nostre equip pugui competir de forma permanent amb els equips de l’elit de la nostra lliga. També per al nostre equip femení que ha de tornar com més aviat millor a primera. I també per al nostre planter, la pedra angular del projecte”.

Un missatge a l’afició.

“Que l’afició estigui orgullosa del nostre equip, que vegin la unió de l’equip. Confio en què la força de la unió ens ajudi a aconseguir bons resultats”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)