Espanyol

La feina s’ha de rematar

Espanyol. Els blanc-i-blaus reben el Sevilla (14 h, M. LaLiga) disposats a convertir les sensacions del derbi en una victòria que els torni a impulsar

Cinc jornades sense guanyar comencen a pesar. L’Espanyol busca encara la primera victòria de l’any i no pot esperar gaire més a trobar-la. El marge respecte al descens encara és considerable, però no val a badar. I si els de Vicente Moreno volen tenir alguna aspiració més que la permanència ja no cal ni dir-ho, tornar a sumar de tres en tres és obligatori. Reconduir el camí s’ha de començar a fer aquest migdia, en un partit complicadíssim sobre el paper, però que també suposaria una injecció de confiança bestial, ja que el Sevilla, segon classificat, visita l’RCDE Stadium (a les 14 h, per Movistar LaLiga). “El moment en què arriba el partit és el que és. A tots els equips els toca passar una mala ratxa i nosaltres l’estem vivint ara, però la il·lusió per guanyar és màxima. I si ho fem contra el Sevilla serà un d’aquells partits que donarà més alegria encara que valgui igualment tres punts”, va comentar Vicente Moreno en la prèvia.

El camí és el bo

L’Espanyol no està trobant el camí de les victòries, però en les últimes jornades les sensacions han anat millorant. De fet, en els últims quatre partits els de Vicente Moreno han anat al davant en el marcador en algun moment, però s’ha traduït en dos empats i dues derrotes. El millor exemple va ser el derbi de diumenge passat, en un partit que l’Espanyol tenia pràcticament guanyat però que se li va escapar amb el gol de Luuk de Jong al final. El camí és el correcte, però ara falta rematar-ho amb una victòria. “Del partit contra el Barça m’agradaria repetir la comunió que hi va haver entre l’equip i l’afició. Necessitem la nostra gent i sembla que hi haurà una bona entrada. Amb ells empenyent som més forts. Però tot depèn de fer el mateix que vam fer sobre el terreny de joc i transmetre-ho a l’afició. Es necessiten altres coses per guanyar però si repetim això serà un bon punt de partida”, va manifestar ahir el tècnic blanc-i-blau.

Repte d’altura

El Sevilla arriba a l’RCDE Stadium després d’haver guanyat només un dels últims quatre partits, però lògicament no serà gens fàcil que l’Espanyol pugui sumar els tres punts, ja que els andalusos necessiten la victòria per mantenir viu el somni de lluitar per la lliga. Els de Julen Lopetegui només han perdut dos partits en tota la temporada, als camps del Getafe i el Madrid, i no volen que arribi el tercer. “És un equip molt complet. És fort, en l’aspecte individual té jugadors de molt de nivell, internacionals. I també té un entrenador de molt nivell. És una mescla que està funcionant. Hem de tenir en compte les virtuts, que no estiguin còmodes, però si volem guanyar també hem de fer allò que sabem fer, hem d’explotar les nostres virtuts. És un rival que està lluitant per la lliga i això són paraules majors”, analitza Vicente Moreno sobre el rival, de qui destaca la seva pressió: “És un equip dels que pressiona, dificulta. És un equip molt complet, està lluitant per la lliga. És l’equip que més possessió de pilota té fora de casa en la lliga. Per guanyar haurem de fer moltes coses bé. Veig els jugadors mentalitzats, amb les idees clares i sabent el que volem.” Tot i la dificultat l’Espanyol es vol treure l’espina de la primera volta, en què tot i perdre 2-0 al Sánchez Pizjuán va tenir possibilitats de puntuar generant ocasions fins que el Sevilla va sentenciar el partit amb un gol a les acaballes.

7 Partits guanyats 14

7 Partits empatats 8

10 Partits perduts 2

29 Gols a favor 36

34 Gols en contra 16

LA PRÈVIA

Hem de tenir en compte les virtuts del Sevilla, però si volem guanyar també hem d’explotar les nostres virtuts
Si guanyem serà una d’aquelles victòries que donen més alegria tot i valer tres punts
Vicente Moreno
entrenador de l’espanyol

Les tres baixes esperades

Vicente Moreno no podrà comptar amb Melamed, Manu Morlanes i David López, com era d’esperar. Els dos primers van veure la vermella en el derbi, i Morlanes, a més, està lesionat. “No és gran cosa però com que té la sanció de dos partits anirem amb compte perquè es recuperi bé”, va dir ahir el tècnic, que també va explicar el cas de David López: “No en puc dir gaire res. Tenia problemes físics que s’han allargat més del que esperàvem. Esperem comptar-hi aviat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)