Espanyol

La llum de Darder

En un moment delicadíssim i sense victòries en el 2022, l’Espanyol s’aferra al migcampista per superar-lo

El mallorquí s’ha convertit en un referent absolut aquesta temporada

“Abans, en situacions difícils, era complicat veure’m... En un partit dolent no apareixia. Ara tinc més personalitat”, explica Darder

L’Espanyol està decaigut. L’equip blanc-i-blau no s’enlaira en aquest 2022, en què no ha aconseguit encara cap victòria, i l’última golejada al feu del Vila-real (5-1) amb 2.500 periquitos a la graderia desplaçats, no va fer res més que posar el dit a la nafra. El conjunt orientat per Vicente Moreno no aconsegueix trobar la regularitat, tampoc acaba de ser recognoscible en el seu futbol i viu esclau de la determinació de RDT, autor de 13 dianes, i del talent de Sergi Darder, que ha repartit 5 assistències i ha marcat 3 gols. RDT és el gol, el finalitzador, però Darder és el far, el que il·lumina l’equip i l’únic capaç de donar sentit al joc. A ell, sobretot, s’aferra l’Espanyol per funcionar i remuntar el vol. “Sergi és un crac, a tots els nivells. Se’l pot associar habitualment a un tema més tècnic, però en els aspectes físic i tàctic també és un espectacle”, li va reconèixer recentment Vicente Moreno, fent una excepció, ja que és poc amic de fer valoracions individuals i, encara menys, de tirar floretes als jugadors que entrena. “Està en un moment per fer el que ell vulgui, però és que, a part, té possibilitats de creixement encara. Estem parlant d’un jugador de molt de nivell. I ho està demostrant cada setmana”, va continuar el tècnic.

I és que només quan el dorsal 10 participa, el joc gira al seu voltant, combina, obre a bandes, canvia l’orientació, trenca línies, arriba, remata... és a dir, ho fa tot, el grup blanc-i-blau rutlla a camp rival. Està, segur, als 28 anys en el millor moment d’una carrera que va engegar en el futbol de base blanc-i-blau, que va continuar al Màlaga i a l’Olympique de Lió i que continua, de nou, a l’Espanyol. “El futbol evoluciona. Ho he dit sempre. I jo era un jugador que estava estancat una mica en el passat futbolístic. Era de jugar còmode, de no avançar, de no superar línies pràcticament... era més pausat. Però he intentat evolucionar pel que fa a ser més vertical, mirar més endavant i, principalment, tenir més personalitat”, va assegurar ahir el jugador. És aquí, en el tema mental, on els que el coneixen coincideixen a dir que ha crescut molt. “Crec que en l’aspecte psicològic, on ell podia pensar que era més dèbil, s’està adonant, que, pel que fa al cap, és un fenomen”, hi va afegir, en aquest sentit Vicente Moreno. “Abans, en situacions difícils, era complicat veure’m... en un partit dolent no apareixia, m’amagava una mica al darrere de tot”, va indicar sobre això Darder. “Ara, tot i que és difícil i que el futbol som onze i no només un, intento estar una mica fora d’això i agafar més personalitat dins de la situació de l’equip”, va explicar. “Això és una de les coses que està fent que el meu nivell individual estigui sent millor que en temporades anteriors”, va concloure el migcampista.

Una veu autoritzada

És la cinquena campanya de Darder a l’Espanyol i és, sense cap mena de dubte, un dels pesos pesants de la plantilla. “Podem perdre, però no ens podem permetre que torni a passar una cosa igual que a Vila-real. Les crítiques són merescudes”, va asseverar ahir en roda de premsa. “Contra el Getafe volem recuperar sensacions, tornar a guanyar i demostrar a tothom, i a nosaltres mateixos, que podem fer una bona temporada”, va manifestar la llum de l’Espanyol, que dissabte (16.15 h) al RCDE Stadium contra el Getafe intentarà redreçar el rumb.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)