Espanyol

Al camp del cuer tampoc

Espanyol. Els de Vicente Moreno s’avancen en la represa després d’una fluixa primera part, però acaben cedint l’empat en l’empenta final del Llevant, que domina clarament els minuts finals

Llevant 1 Espanyol 1

LLEVANT:Dani Cárdenas; Róber Pier, Óscar Duarte (Vezo, 61’), Martín Cáceres; Pubill (Dani Gómez, 78’), Pepelu Melero (Campaña, 61’), Bardhi, Son (Franquesa, 61’); De Frutos (Cantero, 86’) i Roger Martí.ESPANYOL:Diego López (Joan Garcia, 73’); Óscar Gil (Melamed, 87’), Calero Cabrera, Pedrosa; Yangel Herrera, Keidi Bare; Puado (Embarba, 73’), Darder (Wu Lei, 87’), Vilhena (Aleix Vidal, 63’); i RDT.GOLS:0-1 (50’) Puado. 1-1 (80’) Dani Gómez.ÀRBITRE:Díaz de Mera Escudero (castellanomanxec).VAR:González González.T.G.:als locals Óscar Duarte, Melero Róber Pier i el tècnic Alessio Lisci; i als visitants Pedrosa, Puado i Calero.PÚBLIC:13.400 espectadors al Ciutat de València.

Guanyar a domicili continua sent una quimera per a l’Espanyol, que ahir es va quedar amb la mel als llavis al camp del Llevant i va acabar empatant un partit que se li havia posat molt de cara (1-1). Semblava que de nou València, la ciutat en què els periquitos han sumat l’única victòria del curs, es podia aliar amb els blanc-i-blaus, però la realitat és que tampoc va merèixer el triomf, i és que el Llevant va tenir les idees molt més clares durant els noranta minuts i l’Espanyol només va ser superior en els últims minuts de la primera part i l’inici de la segona.

Els de Vicente Moreno van sortir amb ganes de ser protagonistes, però l’empenta els va durar ben poc, i és que no es van adaptar gens bé al sistema del Llevant amb tres centrals. Molt ordenats darrere, els granota van fer mal per bandes i amb la mobilitat de Bardhi i Jorge de Frutos, que apareixien per on volien. Les arribades del Llevant eren constants, però l’ocasió més clara no va arribar fins al minut 28 quan Marc Pubill no va rematar a un metre de la porteria una passada de la mort. Si només l’hagués tocat una mica bé era gol segur.

Mitja hora bona

En el tram final de la primera part l’Espanyol es va treure la son de les orelles. O dit d’una altra manera; Sergi Darder va treure la vareta i va començar a fer de les seves. El primer a intimidar la porteria de Dani Cárdenas va ser RDT, que es va quedar sol però quan anava a xutar Duarte li va robar la cartera. Darder, amb un xut des de fora l’àrea desviat, va tancar la primera part. L’inici de la segona part va ser excel·lent per l’Espanyol, que va trobar ràpidament el 0-1 amb una gran assistència de Darder a Puado, que va definir a la perfecció amb un xut creuat i potent (50’). Els blanc-i-blaus estaven còmodes, i Darder va regalar una centrada precisa a Vilhena, que va connectar una bona rematada de cap però l’esfèrica es va estavellar al pal (62’).

Va ser l’última nota positiva per l’Espanyol, que poc després va haver de lamentar la lesió de Diego López, que va tenir problemes musculars després d’evitar providencialment el gol de De Frutos en l’un contra un. L’ensurt i els canvis no van ajudar gens els blanc-i-blaus, que de cop van veure com es girava la truita. El Llevant va millorar amb els canvis i va tornar a posar setge a la porteria de Joan Garcia. Pubill va avisar amb una rematada de cap en un córner que es va estavellar al pal i en el minut 80 va arribar la desgràcia. Una centrada al segon pal aparentment inofensiva no la va refusar bé Joan Garcia, que només va desviar l’esfèrica i va anar directament al cap de Dani Gómez, que va fer l’1-1 gairebé sense voler. L’empat va fer mal i la sort va ser que el Llevant, superior, no va marcar el segon.

Sempre que no guanyes la sensació és dolenta. Teníem el partit on volíem i potser ens ha faltat rematar-ho, i ha arribat l’accident

CONTRATEMPS

Diego ha tingut problemes durant la setmana i era dubte. No era fàcil entrar per Joan i a l’acció del gol li hem de donar normalitat
Diego López va haver de ser substituït després de lesionar-se en una gran aturada
El Llevant estava pressionant i havia d’arriscar. És una llàstima perquè se’ns han escapat dos punts