Espanyol

Primera derrota a domicili

Espanyol. Els blanc-i-blaus van caure per la mínima contra la Real Sociedad, en un partit en què els errors els van tornar a condemnar

Real Sociedad 2 Espanyol 1

R. SOCIEDAD:A. Remiro, Gorosabel, Aritz, Pacheco, Aihen, Zubimendi, Brais Méndez (Zubeldia, 89’), Silva (Cho, 82’), Merino, Sorloth,Take (Turrientes, 83’).ESPANYOL:Álvaro Fernández, B.Oliván, Cabrera, Omar (Puado, 54’), S. Gómez, S. Darder, Calero (Aleix Vidal, 75’), Vini De Souza (Pol Lozano, 85’), Edu Expósito (Dani Gómez, 75’), Joselu, Braithwaite.GOLS:1-0 (17’) Sorloth, 1-1 (19’) Edu Expósito, 2-1 (29’) Brais Méndez.ÀRBITRE:Del Cerro Grande.T.G.:Brais Méndez, Aritz, Sorloth.T.V.:Cap.PÚBLIC:31.511 espectadors al Reale Arena.

A diferència del que va succeir la temporada passada, aquest curs l’Espanyol estava aconseguint els millors resultats lluny de Cornellà-el Prat. De fet, els quatre punts amb què arribava al Reale Arena els havia aconseguit a domicili, contra el Celta (2-2) i l’Athletic (0-1). Aquesta ratxa, però, es va veure estroncada amb la derrota contra una Real Sociedad que va saber aprofitar a la perfecció els errors dels periquitos per emportar-se els tres punts.

En aquest duel, Diego Martínez va apostar per primera vegada per una defensa de cinc, amb tres centrals i dos carrilers (Omar i Brian Oliván), en un intent de posar fi a la debilitat defensiva al darrere. La realitat, però, és que no va sortir bé. Des que ha començat la temporada, en gairebé tots els partits han comès dues o tres errades greus que han condicionat el resultat, i ahir no en va ser una excepció. Álvaro Fernández va regalar el primer gol dels bascos amb una errada a l’hora de controlar la pilota, i la segona diana del conjunt local va arribar després d’una recuperació de Mikel Merino, aprofitant la passivitat dels blanc-i-blaus. Dues errades i dos gols que van sentenciar un partit en què els periquitos no es van sentir còmodes fins al tram final, quan es van bolcar a l’atac a la recerca de l’empat.

La Real va començar amb determinació i buscant la porteria rival. Abans d’arribar al minut de partit, el conjunt basc ja va tenir la primera ocasió amb un xut de Gorosabel des de la frontal que va sortir desviat. Per la seva banda, a l’Espanyol li va costar tenir la pilota i sortir del seu camp. La insistència del conjunt orientat per Imanol Alguacil va obtenir recompensa en el minut 17. Álvaro Fernández es va equivocar en el control de la pilota, i Take Kubo ho va aprofitar per recuperar-la i permetre que Sorloth marqués el primer amb una rematada a porteria buida. Els blanc-i-blaus no van trigar a reaccionar, i dos minuts després, en el primer xut entre els tres pals fins aleshores, Edu Expósito va igualar el matx amb un xut ras des del balcó de l’àrea. Amb l’empat en el marcador, l’equip basc va continuar sotmetent els periquitos, i en el minut 28 els locals es van tornar a avançar amb la diana de Brais Méndez. En la segona part, l’Espanyol va fer un pas endavant, intentant portar el control del joc a través de la possessió i trepitjant camp rival. L’assetjament constant a la porteria defensada per Remiro els va permetre tenir ocasions molt clares, però cap de les quals va acabar entrant. Ara arriba l’aturada de seleccions, que ha de permetre rectificar aquestes errades que costen punts.

L’equip fa moltes coses bé, però hi ha errors que ens estan condemnant. Hem de tenir clar que no podem concedir tant a primera divisió
Sentim frustració, però hem de continuar millorant i intentar no perdre la confiança