Espanyol

Amb el ‘play-off’ a l’horitzó

Espanyol. Els blanc-i-blaus afronten contra el Cartagena a l’Stage Front Stadium l’últim partit de la lliga regular, amb l’objectiu de mantenir, com a mínim, la quarta posició de la taula

L’Espanyol es va acomiadar el cap de setmana passat de l’ascens directe. Amb l’empat sense gols contra l’Amorebieta, els blanc-i-blaus van tornar a deixar escapar una oportunitat d’or per reenganxar-se i mostrar la seva candidatura a pujar per la via ràpida. Un punt, però, que va permetre certificar matemàticament la seva presència en els play-off d’ascens. Ara l’objectiu no és un altre que mantenir, com a mínim, la quarta plaça, que es veu amenaçada per l’Oviedo i el Racing, només a dos punts de distància. La posició en què acabin la lliga regular pot ser un factor determinant. Recordem que el tercer classificat, una plaça a la qual aspiren els periquitos tot i que no depenen d’ells mateixos –l’Eibar té dos punts més–, jugarà els dos partits de tornada a casa. I en cas d’empat, tant en les semifinals com en la final, després de la pròrroga no hi haurà penals. Pujarà el que hagi acabat en millor posició al final de les 42 jornades de la fase regular.

Amb aquest escenari, és vital trencar la mala ratxa de resultats que els de Manolo González estan arrossegant les darreres jornades, i sumar una victòria que pot ser decisiva, no només per a la classificació, sinó per la confiança que pot donar a l’equip abans d’afrontar el tram decisiu del curs. En un Stage Front Stadium que es preveu que sigui una olla de pressió, l’Espanyol s’enfrontarà a un rival que no s’hi juga res. El Cartagena, tretzè classificat, ja ha fet els deures i s’ha assegurat la permanència. Escenari, per tant, idoni i favorable per sumar els tres punts i començar amb bon peu el periple de la promoció.

“Ens hem de reiniciar, és el que hi ha. El passat ja no val per a res i hem de mirar cap endavant; tocarà ascendir a través del play-off. Entenc que la gent pugui estar emprenyada perquè no pujarem de manera directa però busquem el bé comú i confio en l’afició fins al darrer moment”, va dir Manolo González en la roda de premsa prèvia al duel que dictaminarà la posició final dels blanc-i-blaus.

Fins a sis futbolistes estan a una targeta de ser sancionats per acumulació: Gragera, Keidi Bare, Víctor Ruiz, Pere Milla, Nico Melamed i Martin Braithwaite. Qui no hi serà avui és Omar El Hilali, que ha estat convocat per la sub-23 del Marroc. El lateral dret, però, tornarà el 6 de juny a la disciplina blanc-i-blava per ajudar l’equip en els partits més importants de la temporada. Amb el play-off a l’horitzó, avui tampoc poden fallar.

16 Partits guanyats 14

18 Partits empatats 9

7 Partits perduts 18

56 Gols a favor 37

40 Gols en contra 48

LA PRÈVIA

Ens hem de reiniciar, és el que hi ha. El passat ja no val per a res i hem de mirar cap endavant; tocarà ascendir a través del ‘play-off’

LES OPCIONS

L’Espanyol pot quedar tercer, quart, cinquè o sisè classificat
Em preocupa que l’equip no estigui decidint bé en els metres finals i no hauria de ser així
Manolo González
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)