Espanyol

Que Astúries sigui amiga

Espanyol. Set dies després de guanyar a Gijón, els blanc-i-blaus volen tornar d’Oviedo amb un altre bon resultat en l’anada de la final que els permeti acostar-se una mica a la primera divisió

L’himne nacional d’Astúries és conegut, sobretot des que Fernando Alonso el va entonar des del balcó de l’ajuntament d’Oviedo després de guanyar el mundial de fórmula 1. “Asturias, patria querida”, diu. Doncs, coses de la vida, aquesta terra pot acabar sent estimada per l’Espanyol si aconsegueix pujar a primera d’aquí una setmana. Primer va ser l’Sporting. El 0-1 a Gijón va encarrilar la tornada de dijous a l’Stage Front Stadium que va permetre segellar el pas a la final del play-off d’ascens. I ara, Oviedo, la capital. Tornar a la màxima categoria passa per tornar a fer un bon partit a Astúries. Aquesta tarda (18.30 h), al Carlos Tartiere, l’ascens pot estar una mica més a prop. Oviedo i Espanyol disputen l’anada de la final. El somni de primera és a l’abast.

Sobreposar-se

La final la juguen dos equips que no ho han tingut fàcil. L’Oviedo va arrencar la lliga amb tres punts de divuit possibles. El club va recórrer a Luis Carrión i 36 jornades després l’equip va certificar una plaça en la promoció d’ascens. Feinada. No el donaven com a favorit contra l’Eibar, però el 0-2 a Ipurua va ser un cop de puny sobre la taula per dir ben fort que volen tornar a primera 23 anys després. A l’altre costat, un Espanyol que tampoc ho ha tingut fàcil. De Luis García a Ramis, fins que Manolo González va fer-se càrrec dels blanc-i-blaus. Tres entrenadors en un curs i, malgrat tot, l’Espanyol pot sumar un ascens. Amb ell no hi ha hagut un gran creixement futbolístic, però sí que s’ha guanyat en solidesa. Des que va arribar, l’equip no ha perdut. I això, en aquesta final, és un gran argument al qual aferrar-se. I és que l’Espanyol, per haver acabat per sobre de l’Oviedo en la lliga, sortiria guanyador d’una eliminatòria que acabés en empat. Ara bé, millor no fer comptes i intentar fer la feina a còpia de gols. Així també ho pensa Manolo González. “Si pensem que amb l’empat en fem prou, perdrem. Anirem a guanyar com hem fet a tots els camps. No esperaré a veure què passa aquí diumenge. No tinc aquesta naturalesa. M’agrada guanyar i l’equip sortirà així”, va afirmar.

El tècnic blanc-i-blau tindrà la delicada baixa d’Omar El Hilali, que va ser expulsat en el duel de tornada contra l’Sporting i va ser sancionat amb un partit. Caldrà veure si Manolo González opta per Óscar Gil, que ha comptat amb poques oportunitats i no ha estat a bon nivell, o si mou algun futbolista en aquesta posició. Al davant, uns davanters que necessiten recuperar l’encert davant de porteria. M’agradaria un major grau d’efectivitat. Mereixem més gols dels que hem fet. Estic il·lusionat i motivat i el vestidor està igual. M’encantaria fer història i pujar amb l’equip a primera”, va afirmar Manolo González.

Per la seva banda, l’Oviedo de Luis Carrión recupera Cazorla, que va ser baixa a Ipurua. Un equip que ha crescut. Així va elogiar-los González. “Competeix bé, està treballat i té bons jugadors. Té molt mèrit. Jugarem contra un equip en majúscules. Cal fer-ho bé, però estem capacitats.”

17 Partits guanyats 17

13 Partits empatats 18

12 Partits perduts 7

55 Gols a favor 59

39 Gols en contra 40

LA PRÈVIA

Jo estic confiat. Estem en el millor moment des que vaig arribar. Ens hem recuperat bé en aquests dos dies que hem tingut
El resultat de demà marcarà una mica el de tornada. L’eliminatòria es decidirà aquí
Manolo González
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.